Aνακοινωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ για τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ για το πολυνομοσχέδιο και την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

Αθήνα, 18/09/2019

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ με θέμα την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου. Η ΔΑΣ τοποθετήθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου με τη θέση «η ΟΙΥΕ να καλέσει τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, σε απεργία στις 24 Σεπτέμβρη», θέση η οποία υπερψηφίστηκε, ως συνέχεια των αποφάσεων που έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης και δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση και πιστή στο ρόλο του κυματοθραύστη της κυβέρνησης, η ΠΑΣΚΕ/ΕΝΕΡΓΑ (ομάδα Καραγεωργόπουλου) πρότεινε απεργία στις 25 Σεπτέμβρη κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία.

Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, τα πλέον διαλυτικά στοιχεία που λειτουργούν στις πλάτες των εργαζομένων, μόνιμοι στυλοβάτες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν την απεργία. Το πρόβλημα τους δεν είναι η ημερομηνία αλλά το περιεχόμενο. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, βρίσκονται στην ίδια όχθη.

Ο ίδιος ο Παναγόπουλος άλλωστε πριν 10 μέρες και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τις εργοδοτικές ενώσεις είπε κατά λέξη πως «δε θα βιαστούμε να κρίνουμε την κυβέρνηση», όταν από το καλοκαίρι τόσο στα πρώτα νομοσχέδια όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια οι θέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό και το κτίριο της ΓΣΕΕ αποτέλεσε κατά την προεκλογική περίοδο, ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο της ΝΔ που πέρασαν από αυτό δεκάδες στελέχη της, υπουργοί, υποψήφιοι βουλευτές.

Οι «δυσκολίες» για απόφαση σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ που επικαλούνται ενιαία οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΕΑΚ, ρίχνοντας τις ευθύνες στο ΠΑΜΕ και προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν από τις βαριές ευθύνες που έχουν για την είσοδο της εργοδοσίας στις γραμμές μας, δίνοντας παράλληλα άλλοθι και όπλο στην κυβέρνηση να μιλάει για «ανόθευτο συνδικαλισμό», θα απαντηθούν εκ νέου στην ώρα τους και στα αντίστοιχα όργανα, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω!

Θυμίζουμε όμως στους εργαζόμενους πως το 2018 και σε μια περίοδο που οι δυνάμεις αυτές «μπορούσαν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια» να πάρουν απεργιακές αποφάσεις μπροστά στην πρώτη απόπειρα παρέμβασης στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα στην απεργία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους αλλά έκαναν τα αδύνατα-δυνατά ώστε να μην υπάρχει απεργιακή απάντηση, να μη συνεδριάσουν τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων λέγοντας παράλληλα πως «υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης».

Προς το παρόν ας αφήσουν την υψηλή πολιτική ανάλυση και ας καλέσουν στα πρωτοβάθμια σωματεία από τα οποία εκλέγονται και μέχρι σήμερα είναι άφαντα μπροστά στις εξελίξεις, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις ΔΣ, να προετοιμάσουν την απεργία.

Το νομοσχέδιο-σκούπα αποτελεί βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων και παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων.

Καλούμε όλα τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά, στον κλάδο του εμπορίου, στα super market, στην καθαριότητα, στους υπαλλήλους γραφείου, να φτάσουν άμεσα με τις ανακοινώσεις τους στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλειάς.

Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!
Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ!

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!
Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio