Ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών: Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κόντρα στις απεργοσπαστικές-πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ

Όταν είσαι ταγμένος στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, το βαρέλι στην απεργοσπασία και στην απαξίωση δεν έχει τέλος!

Στην αρχή είπαν «δε θα βιαστούμε να κρίνουμε την κυβέρνηση» και ότι «επιστρέψαμε στην κανονικότητα»!

Ύστερα ανακάλυψαν πως πρέπει να γίνουν… απλά αγώνες.

Όταν η μία μετά την άλλη συνδικαλιστική οργάνωση έπαιρνε απόφαση για τις 24 Σεπτέμβρη, τότε θυμήθηκαν ξαφνικά να προτείνουν απεργία στις 25 για να προκαλέσουν σύγχυση!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΕΡΓΑ του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου, που μέχρι και χθες το μεσημέρι ανέφερε ότι θα παλέψουν για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη.

Όταν το απεργιακό μέτωπο πλάτυνε με δεκάδες αποφάσεις πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, τότε η ΓΣΕΕ πέταξε κάθε φύλο συκής και έγινε ένα με τη λάσπη. Η ηγετική ομάδα Παναγόπουλου-Κιουτσούκη-Καραγεωργόπουλου, έφτασε να χαρακτηρίζει ακόμα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απόφαση για 25/9 ότι “κοροϊδεύουν”, φτάνοντας στο κατώτατο σημείο ξετσιπωσιάς, ώστε πραξικοπηματικά να ζητούν να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για απεργία εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, προτείνοντας απεργία για τις… 2 Οκτώβρη!

Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μάλιστα οι ίδιες δυνάμεις κατέβασαν 3η πρόταση που αναφέρει απεργία σε «ανοιχτή ημερομηνία».  Το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που εισηγήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ για απεργία στις 25/9, μετά από 2 μέρες στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο ίδιος άνθρωπος στην ουσία παραδέχεται, ότι μας κορόιδευε με βάση την παρακάτω ανακοίνωση-μνημείο της ΓΣΕΕ και πρότεινε απεργία σε μια.. αόριστη μελλοντική ημερομηνία!

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που ζητά στην ουσία “δήλωση μετάνοιας” μπαίνει στα πιο μαύρα κατάστιχα του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

  

Μπροστά στο κίνητρο της απεργοσπασίας, έκαναν την απεργία «κινητή γιορτή»!

Κάθε συνδικαλιστής, κάθε μέλος ΔΣ, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε εργαζόμενος μπορεί να καταλάβει μέσα από τις συνεχόμενες παλινωδίες τους, το ρόλο που έχουν αναλάβει να παίξουν οι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ! Δε διστάζουν να εκθέτουν σωματεία, μέχρι και δυνάμεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν όσα έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση, με τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Είναι ορκισμένοι εχθροί των εργαζόμενων!

Το πρόβλημα τους δεν ήταν οι ημερομηνίες! Δεν ήθελαν αγωνιστική απάντηση, δεν ήθελαν απεργία, δεν ήθελαν εργατικές κινητοποιήσεις με περιεχόμενο κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης!

Έκαναν τη νύχτα-μέρα προκειμένου να μην υπάρχει απεργία, να προκαλέσουν σύγχυση και να κερδίσουν χρόνο! Με την πρόταση για 2 Οκτώβρη και ενώ ήδη οι απεργιακές ανακοινώσεις βρίσκονται σε κλάδους και στους χώρους δουλειάς σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, έπαιξαν τα ρέστα τους για να ακυρώσουν το απεργιακό μέτωπο.

Έφτασαν στο σημείο, να παίρνουν αποφάσεις οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις οποίες εκλέγονται και αυτοί να ζητούν να παρθούν οι αποφάσεις πίσω, γεγονός που μας γυρνά δεκαετίες πίσω και στις πιο σκοτεινές εποχές. Αυτοί οι ίδιοι, μιλούν για ανεξαρτησία των συνδικάτων και αυτοδιοίκητο.

Καλούμε τα σωματεία στο εμπόριο και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους σε κάθε πόλη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της απεργίας! Να φτάσει η απεργιακή ανακοίνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο-βόμβα του πολυνομοσχεδίου που τορπιλίζει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει, διαλύει τις συμβάσεις, παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη ζωή και τις αποφάσεις των εργατικών-συνδικαλιστών οργανώσεων.

Καλούμε τα σωματεία που ακόμα και σε περιοχές που τα Εργατικά Κέντρα σχοινοβατούν αμήχανα πάνω στις τραγελαφικές-απεργοσπαστικές κινήσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, να πιέσουν μέχρι την ύστατη ώρα για να γενικευτεί το απεργιακό μέτωπο.

Όλες και όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη!

Όλοι στον αγώνα!

Να μην περάσουν ο κυβερνητικός σχεδιασμός και οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio