Ανακοίνωση της Γραμματείας για τις εκλογές στο “σωματείο” του Μy Market

Αθήνα, 26/09/2019

Οι διευθυντές των Μy Market με το χαμόγελο των 300€, ξαναχτυπούν!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα My Market,

Σας ενημερώνουμε ότι επιχειρησιακό σας «σωματείο» κάνει εκλογές χθες και σήμερα στο ξενοδοχείο Oscar στο κέντρο της Αθήνας. Ένας μηχανισμός της εργοδοσίας που δεν έχει κάνει ποτέ παρέμβαση για οποιοδήποτε εργατικό ζήτημα, δεν έχει εμφανιστεί σε μια απεργία, σε μια κινητοποίηση, δεν έχει δώσει ποτέ και πουθενά το πιο απλό στίγμα, την πιο απλή συλλογική παρουσία. Ένα «σωματείο» φάντασμα που υπάρχει απλά και μόνο για να υπογράφει την «εργασιακή ειρήνη» με την επιχείρηση και παράλληλα να διαμορφώνει συνδικαλιστικούς συσχετισμούς.

Αυτός ο μηχανισμός βρέθηκε ξαφνικά να κάνει εκλογές με τις γνωστές, απαράλλαχτες διαδικασίες, με όλο τον διευθυντικό μηχανισμό και τα ίδια «εργαλεία» που συμμετείχαν και στον αντίστοιχο κλαδικό μηχανισμό των τροφίμων των super market. Ξέρουμε ακριβώς το πώς λειτουργούν, που απευθύνθηκαν και με ποιον τρόπο. Άλλωστε οι σχέσεις της επιχείρησης και των διευθυντών της με συνδικαλιστές έχουν αποτυπωθεί στην ανοιχτή στήριξη συγκεκριμένης ομάδας/παράταξης.

Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στα καταστήματα της επιχείρησης. Συναντήσαμε την ίδια ακριβώς εικόνα που αντιμετωπίσαμε και στα καταστήματα του «ΑΒ Βασιλόπουλος» με το αντίστοιχο επιχειρησιακό «σωματείο». Κανείς δεν ξέρει τίποτα, κανείς δε γνωρίζει τη δράση του, κανείς δεν έχει ενημερωθεί για εκλογές.

Συνεχίζουν να υποτιμούν τους εργαζόμενους, κάνοντας τα ίδια παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους, εμφανίζοντας ξαφνικά 500 συνδικαλισμένους από την εν λόγω επιχείρηση να ψηφίζουν σε πλήρως ελεγχόμενες διαδικασίες, σε μία κατ’ όνομα συνδικαλιστική οργάνωση.

Θυμίζουμε σε όλους τους εργαζόμενους πως ο διευθυντικός μηχανισμός της συγκεκριμένης επιχείρησης βρέθηκε συνδικαλισμένος και απαιτούσε να χαμογελούν οι εργαζόμενοι επειδή παίρνουν 300 ευρώ.

Τέτοιο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν!

Έτσι διαμορφώνουν συσχετισμούς!

Σε ένα μήνα περίπου θα υπάρχει εκ νέου το συνέδριο της ΟΙΥΕ! Θα επιχειρήσουν όλοι μαζί και από κοινού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) να φέρουν τέτοια σωματεία στις γραμμές μας, μαζί με ΜΑΤ, ασφαλίτες, μπράβους και με όσα ανταλλάγματα έχουν πάρει από τη νέα κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί σήμερα μιλούν τάχα για δημοκρατικές διαδικασίες, για ακηδεμόνευτα σωματεία και για ανεξάρτητο συνδικαλισμό. Είναι αυτοί που το καλοκαίρι έκαναν το κτίριο της ΓΣΕΕ εκλογικό κέντρο της κυβέρνησης, που φέρνουν την εργοδοσία με φυσική παρουσία μέσα στις γραμμές μας, που έχουν στρώσει το έδαφος για τις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις του κράτους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τη συλλογική δράση.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς που συμμετέχει ενεργά, με τη θέληση του στις ζωντανές-συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, να αποτρέψει την προσπάθεια της εισόδου της εργοδοσίας και του κράτους στις γραμμές μας.

Σωματεία εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Έξω από τα σωματεία η εργοδοσία!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio