ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Ραφαήλ Μπαρού

Άργος, 25/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπλίου κ. Ραφαήλ Μπαρού δείχνει το ρατσιστικό-φασιστικό του πρόσωπο. Αφορμή για αυτό ήταν η συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων με θέμα το μεταναστευτικό, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν φήμες περί φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ναυπλίου.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου μεταξύ άλλων έκανε την εξής απαράδεκτη τοποθέτηση: «κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τι σημαίνει τουριστικά για την οικονομία της πόλης; Δεν μπορούμε το Πάσχα εμείς να ψήνουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους»!!

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι γνωστό βέβαια ότι χαριεντίζεται με τους υπόδικους εκπρόσωπους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής αυγής (βλ. συνάντηση με Λαγό) και δεν περιμέναμε τίποτα άλλο πέρα από το ρατσιστικό του παραλήρημα!

Αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους καημούς της εργατικής τάξης παρόλο που είναι υποτίθεται «εκπρόσωπος» της. Γιατί η εργατική τάξη είναι ενιαία και οι εργαζόμενοι δεν ξεχωρίζουν από το χρώμα, την εθνικότητα, τη φυλή τους. Αντίθετα τους ενώνει η εκμετάλλευση που βιώνουν είτε σε συνθήκες ειρήνης, όπως στη χώρα μας, είτε σε συνθήκες πολέμου. Αυτό το σύστημα που γεννά ανεργία και φτώχεια γεννά και πολέμους και προσφυγιά.

Η επίθεση ενάντια σε πρόσφυγες είναι επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και δείχνει τις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών για ακόμη πιο φτηνούς και υποταγμένους εργάτες.

Όπλο των εργαζομένων είναι η ταξική ενότητά τους, η οργάνωση και η πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας!

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να καταδικάσουν αυτές τι απόψεις, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν για αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να παλέψουν για Σωματεία και Εργατικά Κέντρα πραγματικά των εργατών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio