Καταγγελία της Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για την αστυνομική παρουσία στις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,στο Praktiker

Αθήνα, 18/12/2019

Παρουσία της αστυνομίας οι εκλογές του σωματείου ιδιωτικών-εμπορουπαλλήλων Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στο Praktiker

Με τρομοκρατία, με την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, με ασφαλίτες και με απειλές για μηνύσεις, ξεκίνησαν σήμερα οι εκλογές του σωματείου ιδιωτικών-εμπορουπαλλήλων Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στο Praktiker.

Οι αστυνομικές δυνάμεις υπό την παρουσία της Υποδιευθύντριας κ. Ρεφιάδου, αφού έφτασαν στο κατάστημα, ζήτησαν να ελέγξουν την κάλπη του σωματείου η οποία βρίσκεται σε χώρο εκτός της επιχείρησης. Την ίδια στιγμή άλλο περιπολικό της αστυνομίας έψαχνε την κάλπη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανέφεραν πως βρίσκονται στις εκλογές λόγω μήνυσης/καταγγελίας, απευθείας από την εργοδοσία του Praktiker, ζητώντας παράλληλα ονόματα συναδέλφων. Ύστερα από τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων και προκειμένου να ντύσουν την παρουσία τους στο χώρο των εκλογών, επικαλέστηκαν τα «αδικήματα» της παραβίασης ιδιωτικού χώρου και τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία του Praktiker για τις άθλιες και απαράδεκτες μεθόδους και πρακτικές, την εισβολή της αστυνομίας σε αρχαιρεσίες συνδικάτων, την σαφή και ξεκάθαρη εργοδοτική παρέμβαση.

Τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν περισσότερο. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και φακελώματος των εργαζομένων, δε θα περάσει.

Αν έτσι θεωρούν πως θα βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα, έμπλεξαν! Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αλλά και συνδικάτα που κρατούν αποστάσεις από τις γνωστές, θλιβερές συνδικαλιστικές ηγεσίες που συναλλάσσονται ανοιχτά με την κυβέρνηση, δε θα ανεχτούν την κρατική, εργοδοτική, αστυνομική παρέμβαση στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Να αποχωρήσει τώρα η αστυνομία από τις εκλογές του σωματείου!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσουν!
Η συνδικαλιστική δράση δε θα μπει στο γύψο!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio