Υπεύθυνες δηλώσεις αντί για συμβάσεις! Νέοι εκβιασμοί και απληρωσιά στις καθαρίστριες!

Αθήνα, 19/12/2019

Υπεύθυνες δηλώσεις αντί για συμβάσεις!

Νέοι εκβιασμοί και απληρωσιά στις καθαρίστριες!

Η παρακάτω υπεύθυνη δήλωση διακινείται από φορείς και εργολαβίες καθαριότητας με διάφορες παραλλαγές σε πολλούς εργασιακούς χώρους, σε νοσοκομεία, σε δημόσιους οργανισμούς!

Είναι το επίσημο καθεστώς γαλέρας!

Υπεύθυνη δήλωση για παράταση εργασίας και παράλληλα αποποίηση εργασιακών δικαιωμάτων!

Η παρακάτω φόρμα υπεύθυνης δήλωσης είναι από το νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου οι εργαζόμενες στην καθαριότητα, κλήθηκαν να την υπογράψουν με χρονικό περιθώριο λίγες ώρες, προκειμένου να διατηρήσουν την εργασίας τους.

Ντύνουν το αίσχος τους, τις κακοπληρωμένες θέσεις ομηρίας, με υπεύθυνες δηλώσεις και εκβιασμούς.

Την ίδια στιγμή, οι καθαρίστριες στον ΟΣΕ σε όλη τη χώρα παραμένουν απλήρωτες για μήνες και μέσα στις γιορτές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός!

Καλούμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τα σωματεία μέσα στους χώρους δουλειάς, τους συλλόγους γονέων, δασκάλων, καθηγητών, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, να πάρουν θέση και πρωτοβουλίες για το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ στον κλάδο της καθαριότητας που ακουμπά όλους τους κλάδους. Από τα σχολεία και τα νοσοκομεία ως τις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεταφορές.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους εργαζόμενους στην καθαριότητα να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, με τα σωματεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε κάθε πόλη και σε κάθε κλάδο.

Να τερματιστεί η συνολική ομηρία και η απληρωσιά των εργαζομένων στην καθαριότητα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio