Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά|Δελτίο τύπου για τους εργαζόμενους στην Leroy Merlin

Συνάδελφοι στα καταστήματα της Leroy Merlin! Η εταιρεία προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της σε όλη την χώρα. Με μια ανακοίνωση που δεν λέει τίποτα για το τι μέλει γενέσθαι με τους μισθούς και τις άδειές μας, ενημερώνει τους εκατοντάδες συναδέλφους ότι από την Δευτέρα 16 Μαρτίου θα κλείσουν τα καταστήματα, ενώ κρατάει ανοιχτά τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και ένα κομμάτι των logistic προκειμένου να λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα.

 Στην ίδια ανακοίνωση μιλάει για, επί του παρόντος, χρήση κανονικής άδειας για τους εργαζόμενους στα καταστήματα, ενώ δίνει την δυνατότητα για τηλεργασία στους συναδέλφους στα κεντρικά.

Η στάση της εργοδοσίας πατάει πάνω στις δηλώσεις των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχουν βγάλει άχνα για το τί μέτρα θα πάρουν για να μη μείνουν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που κλείνουν. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Παίρνει μέτρα – καραντίνα  που δεν συνοδεύονται από προσλήψεις στο σύστημα υγείας το οποίο καταρρέει και την ίδια στιγμή μιλάει γενικά και αόριστα για επιδότηση στους εργαζόμενους, όταν ήδη τα καταστήματα είναι κλειστά. Ενώ γενικά οι επιχειρήσεις γνωρίζουν τις απαλλαγές τους, οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι μας στα super market, στις αποθήκες και στα γραφεία αυτών, εργάζονται καθημερινά με αυτοθυσία, χωρίς ρεπό, πέραν του ωραρίου τους και με αίσθημα ευθύνης για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι ενώ οι μεγαλέμποροι βγάζουν τα πιο άγρια ένστικτα τους (αλλαγή ωραρίου και άνοιγμα super market την Κυριακή), για να ματώσουν εργαζόμενους και καταναλωτές.

Το Κλαδικό Σωματείο καλεί την εργοδοσία να βγάλει άμεσα ανακοίνωση και να ενημερώνει τους εργαζόμενους που αυτή την στιγμή αγωνιούν. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να γίνει χρήση της κανονικής μας άδειας για το διάστημα που η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει. Δεν μπορεί να είναι λύση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν καμία μείωση μισθών. Απαιτούμε να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι για όσο διάστημα χρειαστεί. Μόνο έτσι μπορούν να προστατευτούν επί της ουσίας οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε :

·         Να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τους συναδέλφους που θα συνεχίσουν να εργάζονται

·         Να μην υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου με πρόσχημα την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

·         Να χορηγηθούν ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα δεν λειτουργούν τα καταστήματα

·         Να μην αφαιρεθεί καμία μέρα από την κανονική μας άδειας

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio