ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ|ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΤΙΣ ΜΑΣΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ “ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει εταιρείες πώλησης καλλυντικών, που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των συναδελφισσών αισθητικών.

Τα παραδείγματα είναι πολλά:

  • Από τις αρχές του χρόνου γίνεται προσπάθεια σε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζόμενων, οι οποίες καλύπτονται ακόμα από την κλαδική τους σύμβαση, με ατομικές συμβάσεις. Μεταξύ άλλων οι νέες συμβάσεις προβλέπουν αζημίως απόλυση(!!), δουλειά τις Κυριακές χωρίς προσαύξηση και έλεγχο σάλιου και αίματος(!!) από μεριά της εταιρείας στους εργαζόμενους.

  • Τις πρώτες μέρες εξάπλωσης του κορονοϊού και ενώ είχε απαγορευτεί η λειτουργία των πολυκαταστημάτων, οι εταιρείες, σε συνεργασία με την HONDOS, ζητούσαν από τους εργαζόμενους να πάνε κανονικά στη δουλεία τους, δηλώνοντας πως τα 6ώροφα κτίρια, δεν είναι πολυκαταστήματα, αλλά… περίπτερα, καταστήματα λιανεμπορίου. Μετά από καταγγελίες των εργαζόμενων και του σωματείου, τα πολυκαταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν.

  • Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες μέρες, και με τόσα μέτρα που έχουν παρθεί, οι εταιρείες αυτές, αξιοποιούν το ότι συστεγάζονται με super market, για να κρατήσουν τα σταντ τους ανοιχτά, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους για τα κέρδη τους.

 

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να κλείσουν τώρα όλα τα σταντ καλλυντικών και άλλων ειδών στα σούπερ μάρκετ, που δεν αφορούν σε καμία περίπτωση είδη πρώτης ανάγκης.

Οι εργοδότες, η κυβέρνηση, να μην ονειρεύονται πως λόγω των μέτρων για την κυκλοφορία, τα σωματεία θα κάνουν διάλειμμα από τη δράση τους, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν φωνή.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ:

6987697179, 6986075810, 6977773341

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio