ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ) ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»| ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λόγω των ελλιπών μέτρων της κυβέρνησης για την προστασία των εργαζομένων που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθημερινά αναδεικνύονται και νέες περιπτώσεις συναδέλφων που μένουν εκτός του επιδόματος και στην ουσία χωρίς κανένα εισόδημα. Σήμερα το ΔΣ του σωματείου μας ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους στα σχολικά λεωφορεία του ειδικού σχολείου Αλεξ/πολης ότι δυστυχώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην ενταχθούν στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το επίδομα των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο ειδικό σχολείο Αλεξ/πολης τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μεταφέρονταν με σχολικό λεωφορείο που ανήκει στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και υπενοικιάζεται στο ΚΤΕΛ Έβρου. Τα έσοδα του συλλόγου, ο οποίος εργοδοτεί τους οδηγούς και τους συνοδούς των σχολικών λεωφορείων προέρχονταν από το ΚΤΕΛ Έβρου το οποίο ανάλογα με τα δρομολόγια παίρνει αποζημίωση από την περιφέρεια ΑΜΘ. Εφόσον το μεταφορικό έργο έχει σταματήσει, η περιφέρεια δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει και ο σύλλογος γονέων δεν έχει έσοδα για να καλύψει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Το πρόβλημα υπάρχει γιατί ο ΚΑΔ του συλλόγου Γονέων (94991400) δεν συγκαταλέγεται στη λίστα που έχει αναρτήσει το υπουργείο. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να εντάξει και τον συγκεκριμένο ΚΑΔ στους δικαιούχους, όπως σωστά και δίκαια ζητάνε οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, το σωματείο μας απαιτεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το προσωπικό να μονιμοποιηθεί και να μισθοδοτείται με ευθύνη του κράτους ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του ειδικού σχολείου της πόλης μας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio