ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ|Απολύσεις αναστολή συμβασης αεροδρόμιο Χιου

Δεν πέρασαν αρκετές ημέρες από την περιοδεία του Σωματείου μας στους εργαζόμενους του αεροδρομίου της Χίου και σαν έτοιμη από καιρό η εργοδοσία της εταιρίας “Goldair Handling” και η “Skyαξιοποιούν το οπλοστάσιο που τους δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τις άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αυτή την περίοδο. Στο όνομα του κορονοϊού, η πρώτη προχωρά σε αναστολή της σύμβασής τους. Το να λάβουν τα 800 ευρώ «μέχρι νεωτέρας» τους αφήνει κυριολεκτικά «στον αέρα». Η δεύτερη προχώρησε σε απόλυση 2 εργαζομένων (μη ανανέωση σύμβασης). Η «ατομική ευθύνη» δυστυχώς δεν τρώγεται ούτε καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας ούτε απαλλάσσει τους εργαζόμενους από τα χρέη τους σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση μιλώντας για «μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων».

Φαίνεται ότι, εν μέσω πανδημίας, κυβέρνηση και εργοδοσία, μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο, δεν θα ματώσουν – θα δείξουν τη δύναμη της αλληλεγγύης τους. Να προστατευτούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο.

Δεν μένουμε σιωπηλοί! Κανένας φόβος κανένας μόνος!

Το Σωματείο στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να μην μπουν σε καραντίνα τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα όνειρά μας.

Στεκόμαστε ενωμένοι. Οργανωνόμαστε στο Σωματείο και συσπειρωμένοι δίνουμε τη μάχη. Επικοινωνούμε με το Σωματείο μας για τα δικαιώματά μας, τηλ: 6978250438

Δεν θα περάσει!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio