Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά|Δελτίο Τύπου UNESCO

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου βρέθηκαν 3 κρούσματα με κορωνοϊό σε ωφελούμενους που φιλοξενούνταν στην δομή της UNESCO που στεγάζεται στον πύργο του Πειραιά. Καλούμε την διοίκηση της δομής της UNESCO στον Πειραιά να πάρει άμεσα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι που βρίσκονται στον πύργο του Πειραιά.

Με την ανησυχία των εργαζόμενων να είναι έκδηλη, δεν φτάνουν οι οδηγίες για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και η επιβεβλημένη καραντίνα στην δομή. Υπάρχει η ανάγκη σήμερα να αποσυμφορηθούν οι δομές με καινούριους χώρους που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την ασφαλή διαμονή ωφελούμενων αλλά και στην φιλοξενία ακόμα περισσότερων ωφελούμενων που αυτήν την στιγμή το έχουν ανάγκη. Είναι απαραίτητος όρος για να μπορούν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια μέσα στην δομή και να  γυρνούν στις οικογένειες τους με ασφάλεια.

Απαιτούμε να επιταχθούν εδώ και τώρα χώροι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που να φιλοξενήσουν τους ωφελούμενους που αυτή την στιγμή συνωστίζονται σε δωμάτια που είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, σε κουκέτες, με το ένα κρεβάτι δίπλα στο άλλο.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί η επάρκεια σε ατομικά μέτρα προστασίας τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους. Ειδικά σε αυτούς τους χώρους η μάσκα και τα γάντια είναι είδος πρώτης ανάγκης.

Καλούμε την διοίκηση της UNESCO να μην χρησιμοποιήσει την κατάσταση προκειμένου να σταματήσουν οι συμβάσεις. Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις του προσωπικού που αυτή τη στιγμή πέρα από την ανησυχία μην κολλήσει τον ιό, έχει και το άγχος μην δεν του ανανεωθεί η σύμβαση.

Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή

Διεκδικούμε ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio