ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ|ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Την στιγμή που, με αφορμή την πανδημία, τα μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων έπρεπε να ενισχύονται σε όλους τους χώρους δουλειάς, ο Όμιλος Olympia που έχει στην ιδιοκτησία του τα Public & MediaMarkt αποδεικνύει που μπορεί να φτάσει η εργοδοσία για να διασφαλίσει τα κέρδη της. Αυτή την περίοδο, όπως είναι γνωστό, οι εργοδότες δίνουν βάρος στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και γι’ αυτό έχουν στοιβάξει τους εργαζόμενους στα καταστήματα σαν τα ποντίκια, «για να βγουν γρήγορα οι παραγγελίες». Τώρα δεν τους νοιάζει να τους στοιβάξουν και παρέα με τα ποντίκια!

Χθες, 8 Απριλίου, στο κατάστημα των MediaMarkt στην Αργυρούπολη, που δουλεύει ως τηλεφωνικό κέντρο, οι εργαζόμενοι εργάζονταν παρέα με ποντίκια! Βρέθηκε μάλιστα νεκρός ποντικός πάνω σε γραφείο εργαζόμενου, ο οποίος βόλταρε πριν ανάμεσα τους!

Οι εργαζόμενοι καλέστηκαν από την εργοδοσία να συνεχίσουν να δουλεύουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα(!) με τον ποντικό να παραμένει μέχρι το μεσημέρι στο γραφείο, όπου απομακρύνθηκε τελικά από τον φύλακα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προσπάθησε από το πρωί να παρέμβει στην εργοδοσία, η οποία έδωσε σημεία ζωής το απόγευμα. Εκεί υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός και ότι θα προβεί σε μυοκτονία και απολύμανση του χώρου. Μάλιστα, η εργοδοσία διαβεβαίωσε την εκπρόσωπο του σωματείου ότι δεν βρέθηκε άλλο τρωκτικό στις φάκες που είναι τοποθετημένες στο κατάστημα και για να απαξιώσουν εντελώς το γεγονός ρώτησαν αν το αίτημα του σωματείου θα ήταν το ίδιο (δηλαδή να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι και να γίνει μυοκτονία – απολύμανση) αν το ποντίκι βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο!

Δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος, ούτε στοιχειωδώς την υγεία μας! Γι’ αυτό και σε πολλές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στα κλειστά καταστήματα για να εξυπηρετήσουν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, γι’ αυτό σε άλλους χώρους γίνονται καταγγελίες για 12ωρα σκληρής δουλειάς κάθε μέρα, γι’ αυτό δεν εξασφαλίζουν ούτε καν την μετακίνηση από και προς τον χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων των συναδέλφων σε κάθε εργασιακό χώρο.

Συνάδελφοι στα MediaMarkt και το Public,

Τα μεγάλα κέρδη του Ομίλου όλα αυτά τα χρόνια σήμαιναν για τους εργαζόμενους μισθούς ψίχουλα και αλλαγές συμβάσεων με 6ήμερα και «σπαστά» ή δεκάδες απολύσεις στη MediaMarkt και το Public την περίοδο πριν και μετά την συγχώνευση. Τα μεγάλα κέρδη από το ηλεκτρονικό εμπόριο ήδη πραγματοποιούνται με νέα επίθεση στα δικαιώματα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο.

Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία της οικογένειας μας, την δημόσια υγεία.

Το ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio