Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά|15 AΠΡΙΛΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET – ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Στις 15 Απρίλη ενώνουμε τις φωνές μας! Στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης για άμεσα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία τώρα. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα ενάντια στην εργοδοσία που όσο βλέπει να εκτοξεύονται οι “τζίροι” των καταστημάτων τόσο περισσότερο αυξάνει την εκμετάλλευση, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την κακοπληρωσιά. Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση που κάνει τα “στραβά” μάτια και πριμοδοτεί το κεφάλαιο με κάθε τρόπο ότι “Δεν μένουμε σιωπηλοί, μένουμε δυνατοί”.

    Εδώ και δυο μήνες εργαζόμαστε κάτω από έντονους ρυθμούς, με αυτοθυσία για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. Εργαζόμαστε χωρίς ρεπό, πέραν του ωραρίου μας, ακόμα και Κυριακές είτε με ανοιχτά, είτε με κλειστά καταστήματα. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική και επικίνδυνη.

Ταυτόχρονα, μέρα με την μέρα, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο για την ανεπάρκεια στα αυτονόητα μέτρα προστασίας(γάντια, μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα, καθαριότητα), για πιέσεις σε συναδέλφους για να μην κάνουν χρήση ειδικών αδειών (γονείς και ευπαθής ομάδες), για την εντατικοποίηση της εργασίας μέχρι εξαντλήσεως αλλά και ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις όπως είναι η απόκρυψη κρουσμάτων και ο τρόπος αντιμετώπισης τους που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την υγεία όχι μόνο των εργαζομένων άλλα συνολικά τη δημόσια υγεία.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση της εργοδοσίας και των περισσότερων διευθυντών των καταστημάτων που πιέζουν, τρομοκρατούν, απειλούν έχοντας σλόγκαν “κλείσε το στόμα” αν δεν θέλεις να “μείνεις σπίτι” για πάντα! Αλλού λένε μην φοράς μάσκα γιατί δεν είναι αισθητικά ωραίο, αλλού οι ειδικές άδειες είναι για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλού δεν δίνουν ρεπό γιατί όπως λένε η εταιρία έχει μεγάλο φόρτο κλπ. Με ευθύνη τους πολλά καταστήματα γίνονται επικίνδυνα για την υγεία των εργαζομένων και των πελατών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Στέλνουμε μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης!

Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα βρεθούμε στα καταστήματα, στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα, στο σχόλασμα. Να αναδειχτούν τα αιτήματα προστασίας, να στηριχθούν οι συνάδελφοι μας στα super market, να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να συσπειρωθούν στο σωματείο μας. Κανένας μόνος! Όλοι μαζί έχουμε δύναμη!

 Υψώνουμε ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας  και των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Το Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio