ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ||Ανακοίνωση για Πελάτες 15 Απρίλη

Οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλές γιορτές

Να είμαστε όλοι υγιείς. Να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες μας.

 

Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε και προσωπικά. Μαζί κουβεντιάζουμε όλα αυτά τα χρόνια τα βάσανα της φτώχειας και της ανεργίας, τα χαράτσια που μας κυνηγάνε, τις χαμηλές συντάξεις και τους μειωμένους μισθούς.

Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας διαπιστώσατε ότι εμείς οι εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ δεν αναλογιστήκαμε κόπο και θυσίες ώστε να δουλέψουμε και να σας εξυπηρετήσουμε.

Είδατε με τα ίδια σας τα μάτια ότι δουλεύουμε σε ρυθμούς εξαντλητικούς, 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό πολλές φορές. Γνωρίζετε καλά ότι πολλοί από εμάς έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι, άλλοι από εμάς έχουν χρόνια νοσήματα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Και όμως οι εργοδότες τις περισσότερες φορές αρνούνται να μας δώσουν τις άδειες ειδικού σκοπού.

Δουλεύουμε χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Υπάρχουν ακόμα καταστήματα που τα ταμεία δεν έχουν προστατευτικά. Καθαρίστριες που να απολυμαίνουν τα καταστήματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων δεν υπάρχουν. Τα γάντια που φοράμε, τα φοράμε σε όλη την βάρδια, γεμίζουμε ράφια, ανοίγουμε κούτες, πιάνουμε χρήματα, πιάνουμε καρότσια. Οι μάσκες και τα αντισηπτικά είναι σχεδόν άγνωστη λέξη.

Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας οι ιδιοκτήτες των Σούπερ Μάρκετ μάζεψαν το Μάρτη 740.000.000 ευρώ και δεν σπαταλούν ούτε λίγα από αυτά για να υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα καταστήματα και στις αποθήκες. Αντίθετα ανεβάζουν τις τιμές. Όμως αυτά είναι μέτρα που μας αφορούν όλους!

 

Σε άλλες χώρες, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ ήδη βρίσκονται δεκάδες συνάδελφοί μας νεκροί, θύματα του Κορωνοϊού αλλά και των απαράδεκτων ελλείψεων σε μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας καθώς και ο συνωστισμός μετατρέπουν τα καταστήματα σε υγειονομικές βόμβες. Όπως έγραψαν σε διαμαρτυρία τους γάλλοι συνάδελφοι μας «τα κέρδη σας, η ζωή μας».

 

Η 15 του Απρίλη είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ και τις Αποθήκες και στο δίκαιο αγώνα που κάνουμε για να κερδίσουμε:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ – ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio