ΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ||15 Μάρτη Πανελλαδική Μέρα Δράσης

Στην Πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι!
Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας!
Συναδελφισσες, Συνάδελφοι
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας όρισε την Τετάρτη 15 Απρίλη, ως μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.
Οι συνάδελφοι στα super market, αποτελούν μία ακόμα κατηγορία εργαζομένων, όπου ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας, φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ το μέγεθος της άγριας εκμετάλλευσης που υφίστανται, φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ η αντιμετώπισή τους ως αναλώσιμους από την μεγαλοεργοδοσία, κάτι σαν τα χαρτιά υγείας που αλλάζουν στα ράφια των καταστημάτων! Οι όποιες κατακτήσεις έχουμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι όποιες υποχωρήσεις έκαναν οι μεγαλοεργοδότες, τα όποια ελάχιστα μέτρα προστασίας έχουν αναγκαστεί να πάρουν στους χώρους δουλειάς, είναι το αποτέλεσμα του συλλογικού μας αγώνα, της συλλογικής μας διεκδίκησης.
Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι μας στα super market, μετά από την εξάντληση της “κανονικής” περιόδου, εργάζονται, σε συνθήκες πια πανδημίας, με αυτοθυσία, για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. Όμως οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ζωή, έχουν οικογένειες, έχουν τις ίδιες φοβίες, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι μας.
Στην ημέρα δράσης έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής δεκάδες Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας(ΔΑΣ) στο Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας απευθύνθηκαν στο Προεδρείο του Σωματείου το οποίο μετά από πολύ”σκέψη” αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και δεν υπέγραψε ούτε καν το πλαίσιο αιτημάτων που έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας των συναδέλφων στα Σούπερ Μάρκετ. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες,εμείς ως οφείλουμε θα συμμετάσχουμε στην μέρα δράσης και θα αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να υψώσουν ανάστημα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για:
Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Δυναμώνουμε την φωνή μας για άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας
Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας!
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)
του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio