Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας||Πανελλαδική Μέρα Δράσης Στους Χώρους Δουλειάς_28 Απρίλη

Τηρώντας αποστάσεις και με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα ξημερώματα σήμερα μέλη του Σωματείου βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου της ΒΦΛ καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε εξόρμηση και στα πετρέλαια Καβάλας στα πλαίσια της ημέρας δράσης στους χώρους δουλειάς.  Οι  εξελίξεις στους  δυο αυτούς χώρους δουλειάς  είναι δείγμα του τι μέλει γενέσθαι σχετικά με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Από τη μια και οι δυο εταιρίες στα πλαίσια της «κοινωνικής προσφοράς» προχώρησαν σε δωρεές στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω κορονοιού από την άλλη η ΒΦΛ συνεχίζει να έχει 135 συναδέλφους στον δρόμο τα δε πετρέλαια απειλούν με απολύσεις και οριστικό λουκέτο μετά και τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την εξόρυξη πετρελαίου. Είναι ξεκάθαρο πως το κοινωνικό πρόσωπο των εργοδοτών εξαντλείται σε δωρεές ενώ από την άλλη τσακίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων κατά πως βολεύει τις επιχειρήσεις.

Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης. Δεν θα επιτρέψουμε με αφορμή την πανδημία την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Πληρώσαμε αρκετά. Δε θα πληρώσουμε ξανά.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio