ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ||ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

1Η ΜΑΗ 2020 – 10:30 ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Σε δύσκολες συνθήκες φέτος για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας.

Διδασκόμαστε από την αιματοβαμμένη θυσία των πρωτοπόρων της τάξης μας, από το Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής το 1944, από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα έως σήμερα, ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, κάτω απ’ όλες τις συνθήκες ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο. Δεν θα υποταχθούμε! Δεν θα δεχτούμε να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τα σπασμένα της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που έρχεται πιο κοντά.

Η πείρα που έχουμε από την προηγούμενη 10ετή οικονομική κρίση είναι τεράστια. Όπως τα μνημονιακά μέτρα έτσι και τα νέα (ΠΝΠ), που θα “γίνουν πυροδότες διαρκών μεταρρυθμίσεων” κατά τον πρωθυπουργό, αποτελούν βαθιά αντεργατικά, ταξικά μέτρα και όλα τους φέρουν την υπογραφή των εκμεταλλευτών μας.

Δεν δεχόμαστε νέα σφαγή για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, δεν συναινούμε στη νέα επέλαση στις ζωές μας.

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά

Η επίθεση που κλιμακώθηκε από τις αρχές Μαρτίου, πριν ακόμα κλείσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις, με την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία να χτυπάει κόκκινο, συνεχίστηκε με τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας. Να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στον Μάρτη έγιναν 145.000 απολύσεις. Η δε “επανεκκίνηση” που έχουν προετοιμάσει είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματικών.

Αν δεν υψώσουμε τώρα τείχος αντίστασης στη νέα επίθεση των μεγλοεργοδοτών με την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, αν δεν συγκρουστούμε συγκροτημένα και αποφασιστικά, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ο καημός όλων τους, κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, είναι για την αποτελεσματική ενίσχυση των επιχειρήσεων. Οι προβλέψεις ακόμα και των επιτελείων τους για γενίκευση της ευελιξίας και εκτίναξη της ανεργίας δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Τα εκβιαστικά διλήμματα θα είναι στην πρώτη γραμμή για να επιβάλουν ανατροπή εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς και μεροκάματα κ.ά. Απάντηση και λύσεις προς όφελος των εργαζομένων χωρίς σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό δεν μπορούν να υπάρξουν.

Καμία υποχώρηση των εργαζομένων δεν έσωσε τις θέσεις εργασίας. Αυτό το χρησιμοποίησαν κατά κόρον στην αρχή της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για να επιβάλουν τα αντεργατικά μέτρα και η ανεργία επίσης έφτασε στα ύψη. Σε καμία περίπτωση δεν σώθηκαν και οι εργαζόμενοι από τις κάθε είδους ενισχύσεις που πήραν οι μεγαλοεργοδότες. Ποτέ και πουθενά οι εργαζόμενοι δεν σώθηκαν από μάταιες και ψεύτικες υποσχέσεις ότι κάποιος “σωτήρας” θα εξανθρωπίσει τη βαρβαρότητα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων είναι να πάρουν “εξιτήριο” από την πανδημία και από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Προϋπόθεση για να το υλοποιήσουν είναι η μόνιμη “καραντίνα”, η δουλειά χωρίς δικαιώματα, η βαρβαρότητα δίχως τέλος για τους εργαζόμενους. Με λίγα λόγια, να πληρώνουμε μια ζωή οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση.

Όχι άλλες θυσίες για τα δικά τους συμφέροντα. Η ανασφάλεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και οι κρίσεις δεν είναι η μοίρα των εργαζομένων.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας παλεύοντας για να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Η εργατική δύναμη να μην είναι εμπόρευμα που αγοράζεται ή νοικιάζεται στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μισθωτής εργασίας. Η Υγεία να μην είναι στα χέρια εμπόρων, των καπιταλιστών και του κράτους τους.

Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών συμμετέχουμε μαζικά λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις ασφαλείας κ.λπ.) και τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Συγκέντρωση 10:30πμ στην είσοδο της Απλωταριάς κ θα ακολουθήσει κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης (έναντι Χανδρή).

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio