Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας||ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Με πανό, πικέτες και μεγάφωνα τιμήθηκε η φετινή εργατιά πρωτομαγιά σε συνθήκες πανδημίας. Αντιπροσωπεία του σωματείου μας και  αλλων  ταξικών σωματείων έδωσαν το παρόν στην πλατεία Καπνεργατη για να τιμήσουν τους νεκρούς της εργατικής τάξης. Από τους εργατες του Σικάγου ως τους 200 της Καισαριανής, του ματωμένου Μάη του ΄36 και όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Κρατώντας αποστάσεις και με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας οι αντιπροσωπείες των Σωματείων βρέθηκαν στις 10 το πρωί στο μνημείο του Καπνεργάτη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Γιαγκίδης Πρόεδρος του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι «τα δύσκολα για τους εργαζόμενους είναι μπροστά και απαιτείται συσπέιρωση και αγώνας ενάντια στον αόρατο και ορατό εχθρό που δεν είναι άλλος από το ίδιο το σύστημα του καπιταλισμού.

Εμείς διαλέξαμε πλευρό με όλους τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στο μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης»

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτου σιγή.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio