ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ||ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Σε συνθήκες πανδημίας και με το άνοιγμα των σχολείων φανερώνεται η υποκρισία της κυβέρνησης που από τη μία χαρακτηρίζει ήρωες τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και από την άλλη τους διατηρεί στην ομηρία, την αβεβαιότητα, με συγκεχυμένο ωράριο και  μισθούς που ξεκινούν από 90€.

Με το άνοιγμα των Λυκείων εντατικοποιείται η εργασία των 75 συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών που είναι στο νομό, αυξάνει το ωράριο τους, χωρίς όμως να τους μονιμοποιεί, χωρίς να τους αυξάνει το μισθό, να τους εντάσσει σε σύμβαση. Χωρίς να έχουν καν δικαίωμα να κάνουν χρήση ειδικής αδείας και έτσι να αναγκάζονται ακόμα και με σοβαρές παθήσεις να βρίσκονται στην εργασία τους!!!

Για να καλύψουν τα τεράστια κενά μεταφέρουν όλες τις καθαρίστριες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τι θα γίνει όμως αν ανοίξουν και τα Δημοτικά; Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη;

Για την κυβέρνηση ο «ηρωισμός» των εργαζομένων στην καθαριότητα χαρακτηρίζεται παράλληλα και ως «κόστος». Οι εργαζόμενοι που καθαρίζουν τα σχολεία, που φροντίζουν για την υγιεινή των μαθητών, των παιδιών μας, δε γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν εργασία. Σήμερα εκτεθειμένοι στον ιό και αύριο «ποιος ξέρει που», να κυνηγούν την κάθε κυβέρνηση για να τους παρατείνει για 1-2 χρόνια τη σύμβαση. Φτάνει πια η εκμετάλλευση και η ομηρία!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να προχωρήσουν σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας.

Η συνεχής και διαχρονική υποχρηματοδότηση της παιδείας έχει στραγγίξει τα ταμεία των σχολικών επιτροπών για τον εξοπλισμό των σχολείων με το απαραίτητο υλικό καθαριότητας, ατομικής υγιεινής και προστασίας. Στην ουσία καλούνται για άλλη μία φορά οι καθαρίστριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για τα μέσα ατομικής προστασίας.

Απαιτούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών-καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
  • Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας όλης της σχολικής κοινότητας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.
  • Άμεση κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ.

Μόνιμη δουλειά σε όλα τα σχολεία με χειροκροτήματα δεν βγαίνει η πανδημία!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio