ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς με το άνοιγμα των καταστημάτων

Το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων φέρνει εμάς, τους  εργαζόμενους στο εμπόριο, μπροστά σε ένα νέο τοπίο για τα δικαιώματα μας. Απολύσεις, δυσμενείς τροποποιήσεις συμβάσεων, αναστολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, αναγκαστικές άδειες, σμπαραλιασμένα ωράρια και εντατικοποίηση η οποία θα εκτιναχθεί αν αναλογιστούμε ότι θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν μόνο με το 40% του προσωπικού τους.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, πηγαίνουν σε νέο επίπεδο την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και δίνουν συνέχεια στον ήδη εφαρμοζόμενο εργασιακό μεσαίωνα που έχουν χτίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάδελφοι δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη για να μοιραστούμε την χασούρα από τη  νέα κρίση. Οι εργοδότες έχουν μπουκώσει από τα κέρδη και τα εκατομμύρια. Στο εμπόριο έκλεισαν το έτος 2019 με τεράστια κερδοφορία και τρελούς τζίρους. Πολλοί από αυτούς εν μέσω πανδημίας έκαναν επενδύσεις, διεύρυναν τις επενδύσεις τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Έχουν εξασφαλίσει από Κυβέρνηση και ΕΕ πακτωλό χρημάτων και φοροελαφρύνσεων.

Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Πληρώσαμε πολλά !Να μην πληρώσουμε ξανά!

Να μην επιτρέψουμε με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς! Να μην γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Να μη δεχτούμε αλλαγή στα ωράρια μας, στις συμβάσεις, στους μισθούς και τα δικαιώματα μας.

Συνάδελφοι κανείς να μην μείνει μόνος του! Γίνε μέλος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας. Τώρα αποφασιστικά να οργανώσουμε την πάλη μας  για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια μας! Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Διεκδικούμε:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος- Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις συμβάσεις.
  • Να μετατραπούν οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε πλήρους / 40ώρο- 8ώρο-  5ήμερο για όλους
  • Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας και να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης.
  • Να καταργηθούν τα σπαστά ωράρια. Να εξασφαλίζεται σταθερό μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας
  • Μέτρα προστασίας της υγείας μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Με ευθύνη της εργοδοσίας να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους τα απαραίτητα (γάντια , μάσκες ,αντισηπτικά).
  • Στην άδεια ειδικού σκοπού που πήραν οι εργαζόμενοι γονείς να μην χρεωθεί καμία μέρα από την κανονική τους άδεια.
  • Να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους οι καλοκαιρινές  άδειες τους κανονικά όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία.
  • Να δοθούν σε όλους τους εργαζομένους, το δώρο Πάσχα, όπου δεν έχει δοθεί και το επίδομα αδείας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio