ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ||ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 22-5-2020 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 5.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΡΟΔΟΣ 18-5-2020

«Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, στα εμπορομάγαζα, τις αποθήκες, στα γραφεία ,οδηγοί, εργαζόμενοι στο

Αεροδρόμιο κάθε ειδικότητας, άνεργοι .

Με απόφαση της Διοίκησης του Σωματείου καλούμε όλα τα μέλη μας ,και όλους τους εργαζόμενους στον

ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας γιατί το πλαίσιο αιτημάτων τους αφορούν και εμάς .

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στο νησί της Ρόδου ,απασχολούνται εποχικά με το άνοιγμα της

τουριστικής σαιζόν .

Είναι οι υπάλληλοι στα τουριστικά μαγαζιά ,είναι οι υπάλληλοι και οι οδηγοί στις εταιρείες τροφοδοσίας,

είναι οι υπάλληλοι σε κάθε επιχείρηση που έχει σχέση με τον τουρισμό .

Το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων φέρνει εμάς, τους  εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα , μπροστά σε ένα νέο τοπίο για τα δικαιώματα μας. Απολύσεις, δυσμενείς τροποποιήσεις συμβάσεων, αναστολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, αναγκαστικές άδειες, σμπαραλιασμένα ωράρια και εντατικοποίηση η οποία θα εκτιναχθεί αν αναλογιστούμε ότι θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν μόνο με το 40% του προσωπικού τους.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, πηγαίνουν σε νέο επίπεδο την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και δίνουν συνέχεια στον ήδη εφαρμοζόμενο εργασιακό μεσαίωνα που έχουν χτίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. 

Συνάδελφοι δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη για να μοιραστούμε την χασούρα από τη  νέα κρίση. Οι εργοδότες έχουν μπουκώσει από τα κέρδη και τα εκατομμύρια. Στο εμπόριο έκλεισαν το έτος 2019 με τεράστια κερδοφορία και τρελούς τζίρους. Πολλοί από αυτούς εν μέσω πανδημίας έκαναν επενδύσεις, διεύρυναν τις επενδύσεις τους . Έχουν εξασφαλίσει από Κυβέρνηση και ΕΕ πακτωλό χρημάτων και φοροελαφρύνσεων.

Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Πληρώσαμε πολλά !Να μην πληρώσουμε ξανά!

Δεν θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας!».

Να μην επιτρέψουμε με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς!  Να μην γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Να μη δεχτούμε αλλαγή στα ωράρια μας, στις συμβάσεις, στους μισθούς και τα δικαιώματα μας.

Συνάδελφοι κανείς να μην μείνει μόνος του! Γίνε μέλος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ.  Τώρα αποφασιστικά να οργανώσουμε την πάλη μας  για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια μας! Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Το πλαίσιο αιτημάτων

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.

  • Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα και η ασφάλιση των εργαζομένων ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.

  • Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ως εποχιακοί, ανεξάρτητα από τη διάρκεια και τη σχέση εργασίας.

  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.

  • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.

  • Να μετατραπούν οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε πλήρους / 40ώρο- 8ώρο-  5ήμερο για όλους

  • Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας και να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης.

  • Να καταργηθούν τα σπαστά ωράρια. Να εξασφαλίζεται σταθερό μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας

  • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

  • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.

  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να καταργηθεί κάθε πλαφόν που αφήνει απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ανέργους. Άμεση καταβολή 3μηνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν το 2019 ως εποχιακοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.

  • Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio