Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Σύσκεψη για τη σχολική καθαριότητα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων για σύσκεψη στις 26 Μάη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απευθύνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Η υποκρισία της κυβέρνησης αλλά και των δήμων του νησιού μας σε σχέση με την καθαριότητα των σχολείων δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί πρόκληση για κάθε εργαζόμενο, για κάθε γονιό! Αν και κυβέρνηση και δημοτικές αρχές και στο νησί μας, διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα είναι καλά και λειτουργούν “ρολόι”, η πραγματικότητα τους διαψεύδει!

Ακόμα παραμένει αναπάντητο από τους αρμόδιους το ερώτημα που δημόσια έθεσε το Σωματείο μας σχετικά με τον αριθμό των εργαζόμενων, που διαθέτουν οι δήμοι και στο νησί μας για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μας θα βρίσκονται σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Ακόμα παραμένει αναπάντητο το ερώτημα σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται αυτοί οι συνάδελφοι.

Σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων με μόνιμες θέσεις εργασίας. Στην πλειονότητά τους δουλεύουν είτε με το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών τετράωρων συμβάσεων εργασίας και με ελάχιστες αποδοχές είτε με τις κατάπτυστες συμβάσεις έργου με αντίστοιχα χαμηλούς μισθούς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας και της πολιτικής της αδιοριστίας που έχουν επιλέξει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio