ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»||ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στην αρχή της βδομάδας επαναλειτούργησαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί χωρίς να λύνονται σημαντικά ζητήματα των εργαζομένων σε αυτά, κατάσταση που δημιουργεί και σοβαρά ζητήματα τώρα και στο μέλλον για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών.

Μάλιστα όχι μόνο δε λύνονται ζητήματα που χρονίζουν αλλά δημιουργούνται και νέες αρνητικές εξελίξεις όπως για παράδειγμα η προσπάθεια επιβολής νέων συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που προβλέπουν την πρόσληψη παιδαγωγικού προσωπικού με ημερήσιο χρόνο εργασίας 8ωρο από 6ωρο που είναι μέχρι σήμερα. Και επιπλέον με την πρόθεση και όσων ήδη εργαζομένων οι συμβάσεις λήξουν το επόμενο διάστημα να αντικατασταθούν με τις προαναφερόμενες 8ωρες συμβάσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προώθηση αυτών των συμβάσεων. Φαίνεται ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο στις αντεργατικές πρακτικές στους Δήμους. Ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις συμβάσεις του αίσχους, της ομηρίας και των ελάχιστων δικαιωμάτων και συνεχίζουν. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα θέση, να στηρίξουν τους συναδέλφους, να μη νιώσει κανένας μόνος και μαζί να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί αυτή η βλαπτική μεταβολή. Η βελτίωση των υπηρεσιών στους Δήμους απαιτεί όχι προσωπικό χωρίς δικαιώματα, ανακυκλώσιμο, με χτυπημένα δικαιώματα, αλλά προσωπικό μόνιμο που να στηρίζεται ολόπλευρα στο έργο του που αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με τις σχολικές καθαρίστριες. Οι υπάρχουσες συμβάσεις προβλέπουν η καθαριότητα να γίνεται μετά το πέρας των μαθημάτων και αυτή τη στιγμή οι καθαρίστριες εργάζονται από το πρωί για να μην αφήσουν τα παιδιά απροστάτευτα. Απαιτούμε η νέα διεύρυνση του ωραρίου και η επακόλουθη αύξηση της αμοιβής να κατοχυρωθεί άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση με την υπογραφή νέας σύμβασης και όχι με προφορικές διαβεβαιώσεις, όπως γίνεται τώρα, οι εργαζόμενες να πληρωθούν στην ώρα τους. Επίσης απαιτούμε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων και την πρόσληψη νέων με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Η καραμέλα ότι αυτό δεν προβλέπετε από το Σύνταγμα πρέπει να σταματήσει μιας και οι ίδιοι που το λένε είναι αυτοί που στην αναθεώρηση του Συντάγματος αρνήθηκαν να το τροποποιήσουν! Ότι πέτυχαν μέχρι τώρα οι εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα το πέτυχαν με τον αγώνα τους και την συμπαράσταση των γονιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων συνολικά. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε όλοι για την υλοποίηση του αιτήματος της μονιμοποίησης αλλά και τη βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία, στους παιδικούς και σε όλες τις υπηρεσίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio