ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Για τη συγκέντρωση στις 11 Ιούνη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δυναμικό παρών έδωσαν εργαζόμενοι του Βόλου στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Νικόλαο, ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας». Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του:

Συνάδερφοι, συναδέλφισσες,

…Το δημόσιο σύστημα υγείας, το κάθε δημόσιο σύστημα υγείας στις μεγάλες χώρες του καπιταλισμού, στις χώρες πρότυπα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας είναι ξεκρέμαστο, έρμαιο των ελλείψεών του σε όλους τους τομείς από υλικά μέχρι και προσωπικό και φωνάζει όπως και χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Γι’ αυτά τα προβλήματα οι υγειονομικοί προχωράνε στις 16 του Ιούνη σε πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία. Γι’ αυτά τα προβλήματα θα είμαστε ξανά μια γροθιά πανελλαδικά αλλά και εδώ στη Μαγνησία στηρίζοντας την όποια πρωτοβουλία τους στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.


Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, έχουν σαφή στόχο στην υγεία, την παιδεία, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για το λαό απέναντι στην πανδημία και φυσικά στα εργασιακά, που εκεί ξεδιπλώνεται μια νέα επίθεση. Και ο στόχος είναι η νέα κρίση που έρχεται να φορτωθεί στο λαό. Να την πληρώσουμε εμείς. Όπως πληρώσαμε την προηγούμενη, όπως πληρώσαμε την ανάπτυξη.

Οι αντεργατικές ρυθμίσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν κάνει τους εργοδότες σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο, να βγάλουν τα κομπιουτεράκια και να υπολογίζουν λεπτομερώς ποια είναι εκείνη η σύνθεση των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση ώστε να μειώσουν το «εργατικό κόστος», να τσακίσουν τους μισθούς. Εργαζόμενοι μετακινούνται από την αναστολή των συμβάσεων στην εκ περιτροπής εργασία, τους οφείλονται δώρα Πάσχα, τους έχουν εξαντλήσει την κανονική άδεια, ζουν με μέρος του μισθού, με επιδόματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλοι να βγάλουν όλο το χρόνο με λιγότερα από 2000 ευρώ όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό. Το πρόγραμμα “Συνεργασία”, το οποίο αποτελεί εξειδίκευση του προγράμματος “SURE” είναι οριζόντια μείωση πάνω από το 20% σε όλους τους μισθούς που βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο. Ο στόχος είναι να πέσει κοντά στα 550 ευρώ η μεγάλη πλειοψηφία των μισθών.

Την ίδια στιγμή, δίνουν απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους δισεκατομμύρια. Πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους για το “Ταμείο Ανάκαμψης”. “Ταμείο Ανάκαμψης” που έχει ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα διαρκείας, νέα μνημόνια.

Για τα μονοπώλια κέρδη, πακέτα στήριξης, επενδύσεις και για το λαό φτώχεια, ανεργία και καρκίνος όπως με την καύση σκουπιδιών στην πόλη μας που δίνονται 42 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του εργοστασίου SRF για να καίει θάνατο η ΑΓΕΤ. Μάλιστα, για το θέμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα θα είμαστε στη Λάρισα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να μεταφέρουμε τη φωνή όλων των Βολιωτών και Βολιωτισσών ενάντια στη μετατροπή της πόλης μας σε θάλαμο θανατηφόρων αερίων.

Κυβερνήσεις, Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή, στο πλευρό των επιχειρηματικών ομίλων, λογαριάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Για το Περιβάλλον, για την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά. Όμως δεν είμαστε στο 2010 αλλά στο 2020.

Η πείρα για τους εργαζόμενους, για το εργατικό κίνημα είναι πλούσια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση και τα κόμματά τους, τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα γι’ αυτό ζητάνε «ομοψυχία» όλοι μαζί, διαλαλούν πως τάχα είμαστε στην ίδια όχθη, για να υποταχθούμε στους δικούς τους στόχους, στη δική τους αντεργατική πολιτική. Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε, ότι χωρίς εργαζόμενους η οικονομία δεν κινείται. Επιβεβαίωσε, ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο κι όχι τα αφεντικά.

Σήμερα διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο!
Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά!

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση.

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους! Η κανονικότητά τους είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα! Είναι καρκίνος και θάνατος για τους πολλούς ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι λίγοι!

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για δουλειά με δικαιώματα.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio