Μαζική παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα “Smart Park” και “McArthourGlen” στα Σπάτα από τον Σύλλογο Εμπορουπαλλήλων Αθήνας.

Μαζική παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα “Smart Park” και “McArthourGlen” στα Σπάτα όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν, δίπλα στα άλλα αντεργατικά μέτρα, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έκανε το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας.

Με το πανό και τις πικέτες, την ανακοίνωση που μοιράστηκε σε όλα τα καταστήματα και τα συνθήματα που συνόδευσαν την πορεία μέσα στα δύο εμπορικά κέντρα, κάλεσε τους εμποροϋπαλλήλους να παλέψουν με το σωματείο τους ενάντια στα «σπαστά», ωράρια, στη δουλειά – λάστιχο, τη μετατροπή της Κυριακής σε άλλη μια εργάσιμη μέρα της βδομάδας.

«Ωράρια εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές – Είμαστε εργαζομενοι και οχι μηχανές», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε αγώνα για να μην μπει «στο μουσείο» η κυριακάτικη αργία.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ, πριν λίγους μήνες, να ανάψει το πράσινο φως για τη λειτουργία των καταστημάτων στα δύο εμπορικά κέντρα όλες τις Κυριακές από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη – «διευρύνοντας» την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το κέντρο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο και άλλες περιοχές – αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της εντατικοποίησης που σαρώνει κάθε ίχνος ελεύθερου χρόνου και αναγκάζει τους εργαζόμενους σε ατέλειωτο τρέξιμο επτά μέρες τη βδομάδα.

«Από τη Δευτέρα ως την Κυριακή, έχουμε ξεχάσει βόλτα τι θα πει», κατήγγειλαν χαρακτηριστικά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι ομάδες και σύλλογοι Γυναικών Μεσογείων της ΟΓΕ, καθώς οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ στην περίπτωση των εργαζομένων μητέρων οι συνέπειες της δουλειάς και ζωής – «λάστιχο» γίνονται ακόμα πιο έντονες για τις ίδιες, τα παιδιά, τις οικογένειές τους.

«Πολέμησε για σένα και για τα παιδιά, δε γίνεται να βλέπουν μονάχα τη γιαγιά», ήταν το ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους γονείς, προκειμένου να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα για να υπερασπιστούν το ωράριο και την κυριακάτικη αργία.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων διεκδικεί: Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των σπαατων ωραρίων. Καμία μείωση μισθού. Εδώ και τώρα να πληρωθεί το Δώρο Πάσχα σε όσους εργαζόμενους δεν έχει δοθεί. Χωρίς καθυστέρηση να δοθεί το επίδομα αδείας. Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που θα γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα. Φοιτητικές άδειες με αποδοχές στους εργαζόμενους φοιτητές για όλο το διάστημα της εξεταστικής περιόδου. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους από και προς τα δύο εμπορικά με ευθύνη της εργοδοσίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio