ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ||ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι του αεροδρομίου

Πλέον έχει φανεί ξεκάθαρα που πάει η φετινή σεζόν. Αξιοποιώντας την πανδημία οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αεροδρομίου, εφαρμόζουν μια σειρά αντεργατικά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση και μετουσιώθηκαν σε νόμους, με πρόσχημα την πανδημία, καμία σχέση δεν είχαν με την αντιμετώπισή της αλλά ήρθαν για την διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων. Ήρθαν για να μείνουν.

Τα παραδείγματα πολλά και γενικευμένα και στον χώρο μας: Η Aegean ενώ έχει εργαζόμενους της σε καθεστώς αναστολής τους επιβάλλει να δουλεύουν αξιοποιώντας την τηλεργασία. Οι εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης (goldair, swissport, skyserv) έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αλλά και σε εκ περιτροπής εργασία, επιβάλλοντας τετράωρα, βγάζουν εργαζόμενους υποχρεωτικά σε άδεια.

Από την άλλη δηλώνουν στους εκατοντάδες εποχικούς εργαζόμενους, που τόσο καιρό είναι κυριολεκτικά στον αέρα ότι εφόσον πιάσουν δουλειά (κάποια στιγμή μετά τα μέσα Ιούλη) θα πρέπει να ξεχάσουν οποιοδήποτε δικαίωμα είχαν, τονίζοντας ότι θα είναι όλοι ευέλικτοι!

Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αερομεταφορών και τόσα χρόνια έσπαγαν το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο (γνώριζαν καθαρά κέρδη εκατομμυρίων), τώρα θέλουν να φορτώσουν την κρίση τους και τη χασούρα στις πλάτες μας. Μήπως όλα αυτά τα χρόνια μας μοίραζαν τα κέρδη τους;

Φτάνει πιά! Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Το κράτος και η εργοδοσία να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους! Να προσληφθούν άμεσα όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν και εργάζονταν και πέρυσι. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Δεν ανεχόμαστε μετά τα εκατομμύρια που τους έχουμε βγάλει να μας λένε ότι πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη ξανά! Δεν δεχόμαστε να βάζουν στο ίδιο ζύγι το αντικειμενικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας με το αν θα έχουν αυτοί λιγότερα κέρδη από αυτά που σχεδίαζαν!

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα της κρίσης τους!

ΟΛΟΙ συμμετέχουμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ στη σύσκεψη που οργανώνει το σωματείο για να συζητήσουμε τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα μας, την οργάνωση της απάντησής μας σε αυτά που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!

Οργανώνουμε την απάντησή μας στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio