ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ||Για τις συγκεντρώσεις

 Μετά το σερί Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, νόμων, υπουργικών αποφάσεων που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο σε όλα τα επίπεδα, η ΝΔ ετοιμάζει να φέρει άθλιο, χουντικής έμπνευσης  νομοσχέδιο, για τον περιορισμό  μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, ικανοποιώντας άλλη μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Νοσταλγώντας άλλες – μαύρες εποχές  θέλουν κουμανταδόρο στα σωματεία μας το χωροφύλακα! Θέλουν να τσακίζουν τις ζωές μας  και να μην κουνιέται φύλλο.

            Επιδιώκουν να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε, να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε,  να απεργούμε, σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα μας σκληραίνει ακόμα περισσότερο, που κυβέρνηση και εργοδοσία φορτώνουν στις πλάτες μας τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίση.

             Δεν θα τους περάσει! Οι αγώνες μας δε θα μπουν στο γύψο! Δεν θα ζητάμε  άδεια από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της για να διαδηλώνουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε κατεκτημένο με αγώνες και θυσίες και δεν το χαρίζουμε όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα μέτρα καταστολής και να πάρουν.

            Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται, για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία  ότι  υπάρχει αγανάκτηση, προβληματισμός στους εργαζόμενους για το πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ξέρουν καλά ότι έχουμε τη δύναμη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τα αιτήματα μας, τους αγώνες μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

            Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας φιμώσει, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio