ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ||ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η σύσκεψη που πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, για τους εργαζόμενους από το αεροδρόμιο.

Παρά τον φόβο που επικρατεί εξαιτίας της έντονης εποχικότητας στο χώρο, αρκετοί εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η συζήτηση που ακολούθησε έφερε στο φως την ωμή πραγματικότητα που βιώνουν και που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με τους τελευταίους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν, με πρόσχημα την πανδημία.

Περεταίρω εντατικοποίηση της εργασίας (ένας εργαζόμενος να κάνει τη δουλειά για 3 και 4 «πόστα»), εργαζόμενος με 4ωρη απασχόληση να έχει μία δίωρη βάρδια το πρωΐ και μία το βράδυ και πολλά άλλα. Αυτά είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Η αναλγησία όμως της εργοδοσίας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο αφού συνάδελφοι με δεκαετίες στο χώρο του αεροδρομίου, πετιούνται στην ανεργία. Αυτό είναι το ευχαριστώ για τα εκατομμύρια κέρδη που έχουν βγάλει στις πλάτες μας, όλα αυτά τα χρόνια!

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με προτάσεις για σειρά κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Το πρώτο βήμα έγινε. Κανένας φόβος, δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά συνεχίζουμε. Ο αγώνας πλέον γίνεται και για την επιβίωσή μας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio