ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ||ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Εκτός από το πετσόκομμα των μισθών μας, το σμπαράλιασμα των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων  μας, την ευελιξία και την εντατικοποίηση που έχουν χτυπήσει κόκκινο,  σήμερα 19 Ιουλίου χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλούμαστε να δουλέψουμε  για ακόμα μια Κυριακή.

Όσες κυβερνήσεις πέρασαν τα τελευταία χρόνια, έβαλαν η καθεμία το δικό της λιθαράκι στο ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας. Το 2013  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ άνοιξαν το  δρόμο για την κατάργηση της, νομοθετώντας τη λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο. Το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ  το πήγε ένα βήμα παραπέρα, νομοθετώντας τη λειτουργία των καταστημάτων  όλες τις Κυριακές από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο,  σε συγκεκριμένες περιοχές. Το 2020 η ΝΔ πρόσθεσε επιπλέον περιοχές όπως είναι τα Σπάτα και συγκεκριμένα την περιοχή που βρίσκονται τα δυο εμπορικά ΜcArthurGlen  και Smart Park.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ με την δουλειά τις Κυριακές. Η Κυριακή είναι μέρα αργίας, μέρα για εμάς και τις οικογένειες μας, μέρα που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες και δεν θα την παραδώσουμε στους εκμεταλλευτές μας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μονόδρομος η οργάνωση  στα σωματεία μας και το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και συνολικά των δικαιωμάτων μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην αφήσει πέτρα πάνω στη πέτρα. Με όχημα την Πανδημία ικανοποιεί κάθε απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων μπουκώνοντας τους με ζεστό χρήμα και με εργαζόμενους φθηνούς, ευέλικτους,  χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Η εργοδοσία έχοντας στα χέρια της ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο και κανέναν έλεγχο επιβάλει συνθήκες εργασίας που είτε μας εξοντώνουν, είτε μας οδηγούν στην παραίτηση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με την εργασιακή γαλέρα, η μείωση των απαιτήσεων μας, η λογική του μικρότερου κακού, η παραίτηση από τα δικαιώματα μας.

Άλλο δρόμο δεν έχουμε παρά μόνο το δρόμο του αγώνα. Την αγανάκτηση που νιώθουμε χρειάζεται να τη μετατρέψουμε σε οργανωμένο αγώνα,  να δυναμώσουμε την  συλλογική μας δράση μέσα από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να αποκρούσουμε την επίθεσηΝα ενισχύσουμε την πάλη μας δίνοντας συνέχεια στην μάχη για Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας! Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο και στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή.

Δυναμώνουμε τον κοινό βηματισμό μας με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου που πλήττονται και αυτοί από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Κατάργηση των σπαστών ωραρίων
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που θα γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio