Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Αθήνα, 19/08/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Η επίθεση ενάντια στο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας συνεχίζεται. Στην Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο υπήρξε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για το συνολικό άνοιγμα των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο ΦΕΚ που επιβεβαιώνει την παραπάνω απόφαση καταγράφεται πως προηγήθηκε διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς.  Ποιοι ήταν αυτοί; Το σύνολο των εργοδοτικών ενώσεων και η… Δημοτική αστυνομία! Αυτοί αποφάσισαν ενιαία και για τους εργαζόμενους.

Το ξήλωμα της Κυριακής αργίας από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται κομμάτι-κομμάτι, τμηματικά, με εξαιρέσεις που στην πορεία γίνονται κανόνες.

Το καλοκαίρι σε αρκετές περιοχές της χώρας επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου ερμήνευαν όπως ήθελαν τους νόμους προκειμένου να ανοίγουν τα καταστήματα τους, τις Κυριακές. Έτσι είδαμε να βαφτίζονται τουριστικές περιοχές κάθε είδους συνοικίες και πόλεις, να γίνονται οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους μπαλάκι σε επιθεωρήσεις εργασίας-αστυνομία και Περιφέρειες.

Ήδη στον κλάδο του εμπορίου η κατάσταση είναι οξυμένη. Χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εργάζονται πάνω σε ένα σύνθετο ναρκοπέδιο που περιέχει απληρωσιά, εντατικοποίηση, αναστολή συμβάσεων, καθυστέρηση δεδουλευμένων και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Η Κυριακή αργία δε χαρίζεται! Δεν είναι για τα δόντια τους!

Αν θεωρούν πως με τα μέτρα που παίρνουν για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα τα σωματεία θα παροπλιστούν ή πως οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις που επιδεινώνουν τη ζωή τους, θα διαψευστούν σύντομα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio