ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ|Με απειλές προσπαθεί να καλύψει την αθλιότητα των δωροεπιταγών η εργοδοσία των supermarket «χαρά»

Η εργοδοσία των supermarket «χαρά» δείχνει την ένδεια των επιχειρημάτων της  εξαπολύοντας ευθεία απειλή στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.  Προσπαθεί να κρύψει την αθλιότητα των δωροεπιταγών με απειλές που όμως δεν πιάνουν στο Σωματείο μας. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει μιας και στο παρελθόν έχουμε δεχτεί εξώδικο από τους ίδιους.

Το ΔΣ του Σωματείου μας δεν θα απολογηθεί σε κανέναν εργοδότη για τα ζητήματα που θα αναδείξει. Είναι γνωστό ότι το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία.

Την εποχή μάλιστα που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες βάζοντας εμπόδια στις αποφάσεις για απεργία και στις διαδηλώσεις φαίνεται ότι βρίσκει άξιους συμπαραστάτες τους εργοδότες.

Αλήθεια όμως, εφόσον θεωρεί ότι ηθικά είναι εντάξει προς τι οι απειλές, που δίνουν μεγαλύτεροι έκταση στο θέμα; Γιατί νιώθουν ότι θίγονται αφού ενεργούν καθόλα νόμιμα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους βέβαια;

Στόχος της εργοδοσίας του «χαρά» είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Το Σωματείο μας έχει αποδείξει ότι δεν τα «διπλώνει» μπροστά σε δυσκολίες. Χρειάζεται όμως οι ίδιοι οι συνάδελφοι να  αντιληφθούν τη δύναμη που έχουν και να σηκώσουν το ανάστημά τους παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.

Τέλος, οι συνάδελφοι της επιχείρησης «χαρά» θίγονται από την εντατικοποίηση της εργασίας, με τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, την αλλαγή των συμβάσεων και από τους αντεργατικούς νόμους που έχει αξιοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια η εργοδοσία, και όχι  από την ανακοίνωση του Σωματείο μας.

Δεν μας τρομοκρατούν. Δεν θα μας σταματήσουν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio