ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ|Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου, την Κυριακή 11 Οκτώβρη, στις 18:30

Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου, την Κυριακή 11 Οκτώβρη, στις 18:30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας κουνάει το δάχτυλο, λέγοντας μας ότι η πορεία της πανδημίας επαφίεται στην «ατομική ευθύνη», βλέπουμε να μην παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου να μην στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα παιδιά μας να είναι σε τάξης με 25 και 27 παιδιά.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει στους κλινικάρχες ζεστό χρήμα, βλέπουμε να διατηρούνται τα μεγάλα κενά σε υγειονομικούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να μην φτάνουν, να μην γίνεται καμία κουβέντα για επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια στιγμή που είναι καθημερινά τα κρούσματα σε εργασιακούς χώρους, βλέπουμε να μην παίρνετε κανένα μέτρο για την υγεία των συναδέλφων, ο ΕΟΔΥ να μην υποχρεώνει την μεγαλοεργοδοσία σε τεστ για όλους τους εργαζόμενους, να απομονώνονται μόνο τα κρούσματα ή το τμήμα του συναδέλφου.

Για ακόμα μια φορά φορτώνουν στις δικές μας πλάτες τη δική τους οικονομική κρίση. Νομοθετούν την απλήρωτη υπερωρία, το ροκάνισμα του δώρου Χριστουγέννων, το δικαίωμα της εργοδοσίας να μας έχει για δουλειά ήλιο με ήλιο, όλες τις Κυριακές του χρόνου, επεκτείνουν τα προγράμματα πείνας όπως είναι το ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, εντείνουν την καταστολή.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο και να μπουν σε θέση μάχης. Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Τώρα είναι η στιγμή να σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, να μην ανεχτούμε άλλο να παίζουν με την υγεία μας και τα δικαιώματα μας.

Δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα που ζούμε. Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να κάνουμε το βήμα και να δυναμώσουμε τον αγώνας μας, να γίνουμε μέλη του σωματείου μας. Να διεκδικήσουμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

Για  αυτό σας καλούμε στην γενική συνέλευση του σωματείου μας προκειμένου να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και να πάρουμε μέτρα που θα δυναμώνουν την οργάνωση των συναδέλφων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη στην Αθήνα που οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στην πάλη ενάντια στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου και προετοιμάζοντας την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία του λαού στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην ίδια πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, φορτώνοντας για μια ακόμα φορά στην πλάτη τους τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Ο Λαός απαιτεί, οι ναζί στην φυλακή

Σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στο λαό οξύνεται, θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χ/Α, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας (10:00 – 14:00) και στην κινητοποίηση των σωματείων, στις 10:00 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της Χ/Α.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • Δωρεάν-επαναλαμβανόμενα τεστ  σε όλους τους εμποροϋπάλληλους με ευθύνη της εργοδοσίας
  • Μέτρα ατομικής προστασίας
  • Τακτική απολύμανση όλων των χώρων , των εμπορικών καταστημάτων, των αποθηκών και των γραφείων
  • Καμιά δυσμενής αλλαγή στους όρους εργασίας των εργαζόμενων
  • Κανένας χωρίς επίδομα, καμιά απόλυση!
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας υγείας
  • Συχνότερα και φθηνότερα ΜΜΜ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio