ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ||Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στο Leroy Merlin της Πειραιώς

Η κυβέρνηση, αποδεικνύει κάθε μέρα το βασικό της μέλημα που δεν είναι άλλο από την διασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή που κουνάει το δάκτυλο της «ατομικής» ευθύνης, δεν παίρνει καμία απόφαση στο να υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που να δεσμεύουν την εργοδοσία σε μαζικά τεστ, τακτικές απολυμάνσεις και ότι άλλο χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο δίνει το δικαίωμα στις μεγάλες εταιρείες του εμπορίου να μην παίρνουν κανένα μέτρο όσο αφορά την προστασία των εργαζομένων, ακόμα και να αποσιωπούν κρούσματα κορονοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί, αφήνοντας εκτεθειμένους στο κορονοϊό, τόσο τους εργαζόμενους του κλάδου όσο και τις οικογένειες τους.

Τελευταίο παράδειγμα, το κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά όπου το Σάββατο 17 Οκτωβρίου βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο στην εταιρεία φύλαξης, με την εργοδοσία να μην παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζόμενων. Ακόμα και η ενημέρωση έγινε τμηματικά και καθυστερημένα.

Υπάρχει η απαίτηση σήμερα να παρθεί κάθε μέτρο για την προστασία των εργαζομένων στο κατάστημα, να ενημερωθούν από την εταιρεία, με τον πιο επίσημο τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι. Επιβεβαιώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, η συχνή απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος, η χορήγηση από την εταιρεία ασφαλών μέσων ατομικής προστασίας.

Η τακτική της εταιρεία να κάνεις τεστ σε «όσους εργαζόμενους θέλουν» κρύβει επιθυμία της να περιορίσει στο ελάχιστο το κόστος για την προστασία των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι, δεν βάζουμε στην ζυγαριά τα δικαιώματά μας στην εργασία με την υγεία μας. Δυναμώνουμε το σωματείο μας, διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio