ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
VS ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

“Μια εικόνα, χίλιες λέξεις” λέει μια παροιμία… Και πράγματι οι φωτογραφίες που μας έστειλαν εργαζόμενοι-μέλη του Σωματείου μας μέσα από λεωφορείο της πόλης της Κέρκυρας είναι αποκαλυπτική! Και δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση!

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την Τρίτη 3/11, σε μία περίοδο δηλαδή που από τις επιλογές της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, η εξάπλωση της πανδημίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην χώρα μας! Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως όλοι οι επιβάτες φορούν τις μάσκες τους, αναλαμβάνοντας την “ατομική τους ευθύνη”. Όμως είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, καθώς δεν έχουν αναλάβει την δική τους ευθύνη κυβέρνηση και εργοδοσία της εταιρείας του αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας! Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα από εκείνα που συνδέουν, έκτος των άλλων, το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!!!

Και αυτό το περιστατικό κουρελιάζει τα όποια επιχειρήματα προσπαθεί να ψελλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, περί περιστατικών που συμβαίνουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, περί ευθύνη του κόσμος που δήθεν δεν ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών κ.λπ! Και αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας όχι μόνο έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί αλλά και ότι πασχίζει να σωθεί από την κρατική ανευθυνότητα, καθώς για κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία η προστασία της υγείας του λαού μας είναι κόστος, όπως κυνικά ομολόγησε πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση της ΝΔ! “Κόστος” που ουσιαστικά μεταφράζεται σε χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να προορίζονται για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εντούτοις, πηγαίνουν για την ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και δωράκια, καθώς και στις ανάγκες του ΝΑΤΟ (με πάνω από 4 δις ευρώ το χρόνο), αυτό που δεν βλέπει σύνορα στο Αιγαίο και υποδαυλίζει, αν όχι προκαλεί, την τουρκική επιθετικότητα.

Και ενώ η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα πάλι για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, ετοιμάζεται να φέρει ένα ακόμα νομοσχέδιο “εκσυγχρονισμού της αγοράς εργασίας” όπως το ονομάζει, με το οποίο καταργείται το 8ωρο, καθιερώνεται το 10ωρο (χωρίς επιπλέον πληρωμή), αυξάνεται το όριο των νόμιμων υπερωριών, καταργείται η αργία της Κυριακής, διώκεται ποινικά όποιος διεκδικεί τα δικαιώματά του, μπαίνουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και στην συλλογική διεκδίκηση των εργαζόμενων, στην συνδικαλιστική δράση και στα σωματεία!  Μέτρα που θα μας βλάψουν όλους οικονομικά, κοινωνικά αλλά θα επιβαρύνουν σημαντικά ακόμα και την ίδια μας την υγεία, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας!

Αν νομίζουν λοιπόν ότι θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, να περιμένουμε την καταστροφή μας, είναι βαθιά γελασμένοι! Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία, που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας την ημέρα που θα τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το προαναφερόμενο κατάπτυστο νομοσχέδιο προς ψήφιση στην βουλή και στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας την υγείας! Τους καλούμε να παλέψουμε για την απόσυρσή του, για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!

 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Web: http://sidypker.blogspot.gr

FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon

e-mail: [email protected], Τηλ.: 6978404989

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio