ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Για το My Market Καλλονής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του My Market Καλλονής, όπου μετά την εμφάνιση κρούσματος σε υπάλληλο του σουπερμάρκετ και τη διενέργεια rapid και μοριακού test στο προσωπικό όπως κι απολύμανση του χώρου, αρκέστηκαν στα αποτελέσματα του rapid test και θεώρησαν ασφαλές να ανοίξουν πάλι το κατάστημα χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζομένους και κοινό.

Είναι προφανές ότι κρύβονται πίσω απ’ τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τα οποία μέχρι να ενεργοποιηθούν, οποιαδήποτε αυθαιρεσία σε βάρος της δημόσιας υγείας μπορεί να γίνει. Την ώρα που από σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μπαίνουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας για την προστασία τους, που πάει περίπατο, με το που περνούν το κατώφλι ανθυγιεινών χώρων εργασίας. Η συγκεκριμένη αλυσίδα σε προηγούμενο κρούσμα στο κατάστημα Μυτιλήνης προ μηνών, έβαλε σε καραντίνα τους εργαζομένους κι είχε μεταφέρει προσωπικό από άλλα καταστήματα για να καλύψει τα κενά. Οπότε η τωρινή στάση της, αποδεικνύει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται για την πανδημία κυρίως «αέρα στα πανιά» της εργοδοσίας δίνει ενώ για όλους εμάς τους εργαζόμενους αρκεί η «ατομική ευθύνη».

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει άμεσα το κατάστημα My Market Καλλονής μέχρι την εμφάνιση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ. Οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά για εκείνες τις ημέρες.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Τα αποτελέσματα των τεστ covid -19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
  • Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών υγείας.
  • Καμία αρνητική μεταβολή σύμβασης κι εντατικοποίηση εργασίας. Προσλήψεις ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio