ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Δε θα μπει Lockdown στους αγώνες και τα δικαιώματα μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Διεύθυνση : Γιοσέφ Ελιγιά 7, 2ος όροφος

Επικοινωνία: 6974210546, 6994395361,6936958901

mail:[email protected]

        «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ  LOCKDOWN   ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ»

                                             ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ!!!

Συνάδελφε συναδέλφισσα,

Το Σωματείο μας απευθύνεται σε σένα που κάθε μέρα ματώνεις για να πας ένα «κομμάτι  ψωμί» στην οικογένειά σου με κίνδυνο την Υγεία σου και φόβο για την Υγεία των παιδιών  και των γονιών σου, σε καλούμε να σκεφτείς και να αποφασίσεις  ότι  είναι ώρα και δική σου ευθύνης και συμμετοχής για να δυναμώσει ο αγώνας μας  για την υπεράσπιση της ζωής μας  και δεν παίρνει αναβολή. Να καταλάβεις   ότι αυτά που σου λένε Κυβέρνηση και εργοδοσία περί «ατομικής ευθύνης» σε αυτές τις συνθήκες τα λένε για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες ,να μας κλείσουν μέσα στα σπίτια μας να μας φιμώσουν να μην διεκδικούμε.

Αλήθεια είναι ατομική σου ευθύνη να μην κολλήσεις ή μεταδόσεις τον ιό στο χώρο δουλειάς όταν η εργοδοσία με την ανοχή του Κράτους δεν τηρεί κανένα μέτρο προστασίας της υγείας και ασφάλειας σου; Δεν ενημερώνει το προσωπικό όταν υπάρχει κρούσμα  δεν γίνεται σωστή απολύμανση, ιχνηλάτηση , δεν δίνει άδειες στους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή ή ειδικού σκοπού παρά μόνο το μόνο που κάνει  είναι να απειλεί να μην μαθευτεί γιατί θα στοχοποιηθεί  η επιχείρηση. Έχουμε παραδείγματα στην πόλη μας σε επιχειρήσεις τροφίμων Πίνδο ,Νιτσιάκο και σε s/m METRO,IKEA, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

Είναι ατομική σου ευθύνη αν το παιδί σου κολλήσει στο σχολείο, στο νηπιαγωγείο, στον παιδικό σταθμό; όταν τα τμήματα είναι ασφυκτικά γεμάτα και εννέα μήνες τώρα τα πορίσματα των «ειδικών» μας λένε ότι δεν κολλάνε στο σχολείο τα παιδιά  ,ενώ η πραγματικότητα δείχνει ότι και  στην πόλη μας δεκάδες τμήματα δεν λειτουργούν λόγω κρουσμάτων  ή γιατί κλείνουν τα Γυμνάσια και Λύκεια αλλά λειτουργούν Δημοτικά και νηπιαγωγεία;

Είναι ατομική σου ευθύνη που στα δυο Νοσοκομεία δεν φτάνουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ γιατί  σύμφωνα με τον πληθυσμό είναι πολύ λιγότερα και ενώ είχαν το περιθώριο- όταν ο λαός όλο το διάστημα είχε υπεύθυνη στάση – να τα επανδρώσουν δεν το έκαναν γιατί λογαριάζουν το κόστος αντί την υγεία μας; Ακόμα και τώρα που η πανδημία σαρώνει δεν προσλαμβάνουν κανένα γιατρό το μόνο που κάνουν είναι να αποδυναμώνουν  κέντρα ΠΦΥ και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας αφού παίρνουν το ιατρικό προσωπικό.  Κατάντησαν  Νοσοκομεία μιας νόσου αφού αποφάσισαν να παγώσουν το 80% των χειρουργείων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαστούμε να πουλήσουμε και το σπίτι μας για να χειρουργηθούμε σε ιδιωτικά Νοσοκομεία που μας περιμένουν σαν τα κοράκια στις μεγάλες πόλεις;

Συνάδελφε όλα τα παραπάνω δεν είναι δική σου ευθύνη .Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης που  παίζει τη ζωή μας στα ζάρια, ενώ η πανδημία φουντώνει ακόμα και τώρα δεν ξοδεύει για την υγεία μας «δεκάρα τσακιστή», τα μαζεύει από μας  για να τα δώσει δώρα στην εργοδοσία η οποία και σε αυτές τις συνθήκες μετράει αμέτρητα κέρδη πάνω στις πλάτες μας .Όλη αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση δεν σταμάτησε να περνάει  μια σειρά από ΠΝΠ και Νομοσχέδια για να διευκολύνει την εργοδοσία όπως την απελευθέρωση των απολύσεων , την μείωση μισθών,  τον πτωχευτικό νόμο με τον οποίο αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια και τα εισοδήματα , τον κατασταλτικό νόμο που βάζει τις διαδηλώσεις στο γύψο, τώρα μας φέρνει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό»!!!!

Η Κυβέρνηση και ο υπουργός της μεγαλοεργοδοσίας ανακοίνωσαν την επιβολή 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα οι δύο ώρες απλήρωτες για τους εργαζόμενους!!!!. Το 1920 κατακτήθηκε με αγώνες των εργαζομένων το 8ωρο στην χώρα μας και μετά από 100 χρόνια αντί οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους δουλεύουν περισσότερο καταστρατηγείτε ο σταθερός εργάσιμος χρόνος και ο μισθός πάει ποιο κάτω από τον κατώτατο ,ξεκινάει από τα 200 ευρώ.

Το γύρισμα 100 χρόνια πίσω η Κυβέρνηση το βάφτισε «εκσυγχρονισμό» και μαζί με αυτό έχει και άλλα μέτρα εναντίον μας.

Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που θα υλοποιείται και χωρίς την έγκρισή μας καταργώντας το ωράριο τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.  Πόσες ώρες, ρεπό, Κυριακές μετράμε απλήρωτες  μέχρι τώρα, να προσθέσουμε και αυτές.

Την κατάργηση της Κυριακής αργίας, Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω των εργοδοτών.

Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση δική του ή των συναδέλφων του.

Και συνεχίζει με ένα σωρό απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί Γενικές Συνελεύσεις με την συμμετοχή εργαζομένων σε αυτές, και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία. Και να παρθεί η απόφαση για απεργία έρχεται ο εργοδότης και βάζει προσωπικό ασφαλείας που σε ορισμένες επιχειρήσεις θα ξεπερνά  τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης βάρδιας. Δεν τελειώνει εδώ όμως πρέπει να βάλουν και καταστολή όπως κάνουν συνήθως ( market in χτύπημα της απεργίας από τους μπράβους της εργοδοσίας) εδώ όχι μόνο μπορεί να προσλάβει απεργοσπάστες αλλά και η περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά την ίδια την απεργία παράνομη.

Για να τελειώνει μια και καλή με τα ταξικά σωματεία θα αναγνωρίζονται μόνο τα σωματεία που έχουν παραδώσει το Μητρώο ψηφιακά στο Κράτος και την εργοδοσία και με αυτά θα διαπραγματεύεται δηλαδή με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών σωματείων που μέσα στην πανδημία δεν άρθρωσαν μια λέξη για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με μας.

Έχουμε προσωπική ευθύνη όλοι μας να μην αφήσουμε να περάσουν τα παραπάνω. Έχουμε χρέος σε μας που δουλεύουμε τσακισμένοι  μια ζωή σε όλα τα πόστα και απέναντι στα παιδιά μας που τα γυρίζουν έναν αιώνα πίσω χωρίς δικαιώματα. Ο μόνος δρόμος για μας είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από το Σωματείο. Τώρα κάνουμε την εγγραφή μας στο Σωματείο. Τώρα  μαζί με τους συναδέλφους μας   δηλώνουμε  στην εργοδοσία ότι στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της Κυβέρνησης .Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόληση. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση εργαζόμενου.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους ,σε σχολεία, σε νοσοκομεία σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, σε οίκους ευγηρίας. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες ,κηδεμόνες παιδιών ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση με πλήρης μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας ,αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε «ιδιώνυμο αδίκημα», που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio