Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης||47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αγώνας συνεχίζεται

Τιμούμε την εξέγερση των φοιτητών και του λαού, τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

Δεν θα αποδεχτούμε, στο όνομα του “lockdown” για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη σιωπή, την αδράνεια, τον εφησυχασμό, όταν η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Η κυβέρνηση βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία, για να προχωρήσει τα δικά της εχθρικά, αντιλαϊκά σχέδια: κατάργηση του 8ωρου, ποινικοποίηση της δράσης των Σωματείων, μετατροπή της χώρας σε απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο. Η απαγόρευση της γιορτής του Πολυτεχνείου έρχεται και δένει σε όλα τα παραπάνω, ως συμβολική υποταγή του κινήματος στις “ανάγκες” της αστικής τάξης, στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα, έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με τα συμφέροντα τους.

Ανεπαρκή, ακόμα και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στοιβαγμένοι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, 25-30 μαθητές σε κλειστούς χώρους αιθουσών διδασκαλίας, τεστ με το σταγονόμετρο, άναρχο άνοιγμα του τουρισμού κατ’ απαίτηση των ξενοδοχειακών ομίλων, καμιά ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, δημιούργησαν αυτήν την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και την κοινωνία.

Στην περιοχή μας ζούμε ακριβώς αυτήν την κατάσταση:

* Καταγγελίες εργαζομένων για απόκρυψη κρουσμάτων από βιομηχανία της περιοχής, με τον ΕΟΔΥ να τρέχει και να μην προλαβαίνει να κάνει τεστ λόγω ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού.

* Πολλές δεκάδες κρουσμάτων σε γηροκομεία, που λόγω της φύσης τους θα έπρεπε να είναι αποστειρωμένοι χώροι και κάτω από τον κεντρικό σχεδιασμό του κράτους και όχι “φιλανθρωπικά ιδρύματα” σε τιμές ξενοδοχείου.

* Αλλεπάλληλα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

* Ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και χρησιμοποίηση του ως νατοϊκή βάση με το βλέμμα των Αμερικανών προς την ανταγωνίστρια Ρωσία, μετατρέποντας την πόλη μας σε στρατιωτικό στόχο.

* Εκρηκτική κατάσταση σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο, που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, μέσα στους οποίους εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί των Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων.

Και τώρα, με απύθμενο θράσος η κυβέρνηση μιλά μόνο για ατομική ευθύνη, “κουνά το δάχτυλο” στο λαό ρίχνοντας του την ευθύνη για την τραγική αυτή κατάσταση και αποθρασυνόμενη θέλει να απαγορεύσει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τον εορτασμό της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και φυσικά, ο στόχος είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου, ο αντιμπεριαλιστικός του χαρακτήρας και η δύναμη της αντίστασης που εκπέμπει.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το τσάκισμα της Αμερικανοκίνητης χούντας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Θα τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τον αγώνα του λαού για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio