ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ|| ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το μήνυμα ακούστηκε και ήταν εκκωφαντικό: Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά.

Η χτεσινή μέρα ήταν μέρα αγωνιστικής ανάτασης και «ανάσας». Αυτό δεν μπόρεσαν να το αλλάξουν ούτε οι τόνοι χημικών ούτε το όργιο της απρόκλητης καταστολής που ξεδιπλώθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση και όσοι ήλπιζαν ότι θα φιμώσουν το λαό έφαγαν τα μούτρα τους. Με συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο αποδείχθηκε ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ότι μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να συνεχίζει την πάλη του και στις σημερινές συνθήκες, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας. Η καταστολή συνάντησε τη μαζική κατακραυγή, ξεσκεπάστηκε ότι η πανδημία και τα πρωτόκολλα είναι πρόσχημα, ο στόχος είναι να μπουν εμπόδια στους αγώνες.

Η μάχη αυτή μπορεί να δώσει κουράγιο και δύναμη για να δυναμώσει ο αγώνας μπροστά και στην απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Τώρα είναι η ώρα ακόμη περισσότεροι να μπουν στη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, απαιτώντας εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, στελέχωση νέων ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όλα τα απαραίτητα μέτρα που η κυβέρνηση, εγκληματώντας σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού, «παίζει στα ζάρια» των κερδών του κεφαλαίου.
Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας :

 Για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, που η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καπιταλιστική κερδοφορία έχουν μετατρέψει σε εστίες υπερμετάδοσης, έξω από τις πύλες των οποίων σταματάνε οι υποτιθέμενες «ευαισθησίες» της κυβέρνησης για την υγεία των εργαζομένων.

 Για να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να ξανανοίξουν με ασφάλεια για όλους τους μαθητές που η κυβέρνηση τους κλείνει σπίτι, επειδή αρνείται να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης για τις σχολικές τάξεις και ουσιαστικής προστασίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

 Για να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντεργατικό έκτρωμα, οι ανατροπές του αιώνα που φέρνει η κυβέρνηση στα μουλωχτά, και προβλέπει 10ωρη δουλειά, με 200 ευρώ μισθό, να πάρουν απάντηση τα σχέδιά τους να μπει στο γύψο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο διακαής τους πόθος ο λαός να οδηγηθεί χειροπόδαρα δεμένος ξανά στη σφαγή του, να πληρώσει ξανά μια ακόμα κρίση του κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε λοιπόν αποφασιστικά
Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio