ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ||Για την Απεργία 26/11

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιλας και Ιθάκης καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κ.-Ι. από κοινού με δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.
Την ίδια ώρα που η πανδημία στη χώρα μας παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η κυβέρνηση επιλέγει αντί να ενισχύσει αποφασιστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ΜΕΘ, να προχωρήσει σε νέο lockdown ενώ ταυτόχρονα τρέχε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και νομοσχέδια.
Με την πανδημία να σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Δε φτάνει που παίζουν τις ζωές μας στα ζάρια. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Ήρθε και ο “εκσυγχρονισμός” της κυβέρνησης και του ΣΕΒ να μας περάσει νέες αλυσίδες:

10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός – Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός!

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
οι άθλιες συνθήκες εργασίες σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και στα νησιά μας, δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες. Χρειάζεται να δώσουμε μάχη για να μη μετατραπούμε σε σύγχρονους σκλάβους τον 21ο αιώνα και αυτό απαιτεί μαζική και οργανωμένη δραστηριότητα, με ταξικό κριτήριο, που θα στοχεύει στο κύριο, την πολιτική που μας καταστρέφει τις ζωές.

Ιδιαίτερη αξία και σημασία έχει η απεργία για τους συναδέλφους που εργάζονται στα super markets που μαζί με όλους τους κινδύνους για την υγεία τους ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν κόψιμο των ρεπό, υπερωριακή απασχόληση, αλλαγή βαρδιών. Παράλληλα με αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν τη συνολική κυβερνητική επίθεση, την επέκταση της κυριακάτικης εργασίας, τη 10ωρη απασχόληση, τις απλήρωτες υπερωρίες που νομοθετεί η κυβέρνηση. Έχουν να αντιμετωπίσουν την κρατική καταστολή, το χτύπημα στη συλλογική τους δράση. Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί μας στα super markets εργάζονται με αυτοθυσία, για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και να μη λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. Όμως και αυτοί οι συνάδελφοι έχουν ζωή, έχουν οικογένειες, έχουν τις ίδιες φοβίες, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι μας. Δεν σκοπεύουν να αφήσουν τη ζωή τους να παίζεται κορόνα – γράμματα, δεν θα πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή!

Επίσης σε μια σειρά εταιρείες υποστήριξης του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς προχώρησαν πρόσφατα σε απολύσεις εργαζομένων και σε μη ανανέωση συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων με πρόσχημα την πανδημία. Την ώρα που είχαν τεράστια κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια, που υλοποιούν μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια, που απολαμβάνουν επιδοτήσεις και απαλλαγές εκατομμυρίων, προχώρησαν επίσης προκλητικά και επέβαλαν στους εναπομείναντες εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με την μέθοδο της αναστολής. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για δήθεν διαφύλαξη των θέσεων εργασίας χρεοκοπούν από την ίδια την πραγματικότητα.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης-εργοδοσίας και στο νέο νομοσχέδιο -έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.

• Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία. Να γίνουν δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους.
• Να παρθούν πίσω οι απολύσεις, καμιά νέα απόλυση.
• Διασφάλιση του εισοδήματος. Να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν στις πλάτες μας. Καμιά μείωση μισθού.
Όλοι στον αγώνα, όλοι στην οργάνωση της αντεπίθεσης. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στον γύψο η συνδικαλιστική δράση.
Απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη.
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα περάσει.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio