ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ||LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Εν μέσω πανδημίας και κατ’ εντολές της εργοδοσίας, η κυβέρνηση χτυπάει το 8ωρο!!

Έχει σκοπό την νομοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200€ μισθό, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Προωθεί τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών.

Παράλληλα, για να επικρατήσει ο φόβος, η τρομοκρατία και η «σιγή νεκροταφείου», ενισχύει την καταστολή, επιτίθεται στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στις μορφές οργάνωσης και στα δικαιώματα μας. Επιδιώκει την κατάργηση των Γ.Σ., επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία, παραδίδει το Μητρώο μελών στους εργοδότες. Επιβάλει εμπόδια στην ίδια την απεργία!
Ταυτόχρονα, με βάση τις καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων πανελλαδικά, αλλά και στοιχεία από την Αγγλία, επιβεβαιώνεται ότι οι χώροι δουλειάς και κύρια των σούπερ μάρκετ αποτελούν το συνηθέστερο μέρος έκθεσης στον ιό.

Αν δεν παρθούν τώρα άμεσα μέτρα, ουσιαστικά και προληπτικά, όπως συνεχή και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, να τηρείται αυστηρά ο αριθμός πελατών ανά τμ, γιατρός εργασίας σε κάθε κατάστημα, απολυμάνσεις στα καταστήματα, στις αποθήκες και στα γραφεία με βάση τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων υγείας, τα super market μπορούν να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα στην καρδιά κάθε γειτονιάς. Μην καθησυχάζουμε επειδή στην Αργολίδα μετράμε ακόμα μειωμένα κρούσματα.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση και το κράτος, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζουν την ζωή των εργαζομένων και του φτωχού λαού, για αυτό οι χώροι δουλειάς παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, για αυτό 8 μήνες τώρα δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής υγείας, αφήνοντας αθωράκιστο το λαό.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργείται όλο αυτό το διάστημα, αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πλήρη στελέχωση όλων των βαθμίδων υγείας για να μη βάζουν σε περισσότερες περιπέτειες την υγεία των εργαζόμενων, των λαϊκών οικογενειών και των ίδιων των υγειονομικών, είναι εγκληματικός. Οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οφείλονται στη λογική και πρακτική κόστους-οφέλους, και αυτό φάνηκε από το πώς εννοεί η κυβέρνηση την επίταξη, δίνοντας πανωπροίκια στους κλινικάρχες και παζαρεύοντας την υγεία του λαού.
Δεν είναι δυνατόν, ο πρωθυπουργός την ίδια στιγμή που μιλάει για «βαθιά πατριωτικές πράξεις», βάζοντας μπροστά τις συναδέλφισες που πήγαν να βοηθήσουν στην Θεσσαλονίκη, αυτός και η κυβέρνηση του, εν μέσω πανδημίας, να μειώνουν τις δαπάνες για την υγεία κατά 500 εκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Ενώ παράλληλα, χαρίζει εκατομμύρια στην ιδιωτική υγεία από τα ασφαλιστικά ταμεία που χτίστηκαν στις πλάτες των εργαζομένων.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
• Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
• Όχι στην κατάργηση του 8ωρου και των αμοιβών της υπερωρίας
• Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν
• Έκτακτο Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
• Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
• Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης.
• Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
• Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 26 Νοέμβρη, που αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι μια μάχη σε «κενό αέρος». Αποτελεί τον επόμενο «κρίκο» μιας σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών, μέσα από τις οποίες ξεκαθαρίστηκε ότι ο λαός δεν σωπαίνει όπως θα ήθελαν η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, προκειμένου να συμμετέχουμε με όποιο δυνατό τρόπο σε αυτή την μάχη, μιας και ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και ντόπια εργατικά κέντρα κάνουν την «πάπια», αποφασίζουμε 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη για να δώσουμε μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, σωματεία υγειονομικών, συλλόγους και φορείς του νομού, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ, να πάρουν πρωτοβουλίες δράσης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του φτωχού λαού. Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στο κράτος και την εργοδοσία, που θεωρούν «σύγχρονο» την επαναφορά ενός νέου μεσαίωνα. Δεν θα τους χαρίσουμε ούτε την υγειά μας, ούτε την μόρφωση των παιδιών μας, ούτε τα σωματεία μας και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες!

10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-200€ ΜΙΣΘΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Πάμε λοιπόν στην απεργία με εφόδιο το κουράγιο που πήραμε από τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στις 17 Νοέμβρη.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

([email protected] – 6948823862-/-6932134064)

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio