ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ||26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα στις 26 Νοέμβρη δίνουμε το δικό μας παρόν στην απεργία με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Συζητάμε και οργανώνουμε τη μάχη αυτή αξιοποιώντας κάθε τρόπο επαφής και επικοινωνίας μεταξύ μας από τα καταστήματα που εργαζόμαστε και συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία. Είναι ανάγκη σήμερα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να μην παραμένουμε θεατές, φοβισμένοι και καθηλωμένοι στα σπίτια μας για όλα αυτά που μας αφορούν, να μην πάει κανένας στη δουλειά, να νεκρώσουν οι αποθήκες και τα eshop των εμπορικών καταστημάτων. Είναι ανάγκη σήμερα να υψώσουμε τη φωνή μας μέσα από τις μάσκες απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που αποσκοπεί στο τσάκισμα της ζωής μας για τα κέρδη των εργοδοτών.

Η πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων ερχόμαστε αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε εννιά μήνες με τις αναστολές των συμβάσεων μας, την ανασφάλεια για το αν θα επιστρέψουμε και με τι όρους πίσω στα πόστα μας.Ήδη το προηγούμενο διάστημα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (SARKK, INDITEX, ATTICA, ΑΤΤRATTIVO) έσυραν μια σειρά συναδέλφους στην απόλυση δημιουργώντας φόβο στους περισσότερους από εμάς για το μέλλον. Οι περισσότεροι έχουμε δεχθεί τεράστιο πλήγμα στο εισόδημά μας και στα εργασιακά μας δικαιώματα, ιδιαίτερα όσοι είχαμε υπαχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Μέχρι σήμερα με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας παραμένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ευρώ στην τσέπη μας, αντιμετωπίζουμε αδιέξοδα στην ικανοποίηση βασικών και σύγχρονων αναγκών μας όπως η σίτιση, η υγεία, τα φάρμακα, η εκπαίδευση, η θέρμανση κ.α. Όσοι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μέσα στο lockdown για το onlineshopping υποφέρουμε από την εντατικοποίηση της δουλειάς και το να κυνηγάμε τους εταιρικούς στόχους υπό τον φόβο της κακής αξιολόγησης.

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Είναι γεγονός ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες από το πρώτο lockdown το εγκληματικό έργο κυβέρνησης – εργοδοσίας εξελίσσεται στην ίδια ρότα. Αφενός η Κυβέρνηση επιδιώκει να χρεώσει στους εργαζόμενους, στους νέους, συνολικά στο λαό την ευθύνη για τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση της πανδημίας την ίδια στιγμή που από την πλευρά της:
• Δεν αξιοποίησε τον πολύτιμο χρόνο που είχε για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
• Δεν επίταξε πραγματικά τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και Πρόνοιας
• Δεν πήρε μέτρα αποσυμφόρησης των Μ.Μ.Μ.
• Δεν ικανοποίησε τα αιτήματα να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία
• Δεν έκανε τίποτα προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέσα στους χώρους δουλειάς με μόνο στόχο να μη δημιουργηθούν εμπόδια στην κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών.
• Άνοιξε τα σύνορα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κολοσσών σε τουρισμό, αερομεταφορές και ναυτιλία, οδηγώντας μας σε ένα ανεξέλεγκτο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Αφετέρου όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση η οποία με τις ΠΝΠ και τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα που νομοθετεί για να τους ικανοποιήσει, έχουν μετατρέψει την πανδημία σε ευκαιρία να ισοπεδώσουν οποιοδήποτε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα μας έχει απομείνει.

Μέσα σε αυτό το κάδρο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά μας δικαιώματα. Μεθοδεύει τη θεσμοθέτηση της 10ωρης εργασίας μέσα από διευθέτηση εργασίμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών, νέο πετσόκομμα στους μισθούς, νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και συνολικά στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, την επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, τον συλλογικό μας αγώνα. Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού, Είναι ώρα να οργανωθούμε στο σωματείο μας και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, για τους όρους εργασίας και ζωής που μας αξίζουν τον 21ο αιώνα με όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σημερινή εποχή! Να μην γίνουμε θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων για να ξεπεράσουν την κρίση τους! Έχουμε πείρα για το πώς και πόσο ακριβά πληρώσαμε την ανάπτυξη τους!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν τη μάσκα σε φίμωτρο!

Απαιτούμε:
• Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα, καμία απώλεια εισοδήματος, καμία απόλυση. Άμεση ακύρωση των απολύσεων. Να καταβληθεί εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους σε αναστολή το επίδομα ειδικού σκοπού, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους και των ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και των Π.Ν.Π
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.
• Γιατρός εργασίας σε κάθε κατάστημα.
• Άδειες μετ’ αποδοχών για όλους τους συναδέλφους που αναγκάζονται να λείψουν από τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας, για οποιοδήποτε ειδικό λόγο (ευπαθείς ομάδες κλπ).
• Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ COVID-19 σε όλους τους συναδέλφους.
• Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος. Τα αποτελέσματα των τεστ να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.
• Καθημερινή απολύμανση χώρων δουλειάς και εμπορευμάτων από ειδικά συνεργεία.
• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Ενίσχυση σε εξοπλισμό ΜΕΘ . Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
• Συχνά δρομολόγια στα ΜΜΜ για να μην συνωστιζόμαστε. Να εξασφαλίζεται η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά μας προς τη δουλειά με κόστος της εργοδοσίας και του κράτους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio