Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας||Δελτίο Τύπου για την απεργία στις 26/11

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που, σε πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετείχαν στη σημερινή απεργία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά.

Συνάδελφοι από γραφεία, τηλεφωνικά κέντρα, εταιρείες security, ΜΚΟ, εκδοτικούς οίκους και αποθήκες, έσπασαν την τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας, έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι οι μάσκες είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο.

Από το πρωί της Πέμπτης, οι απεργοί, μέλη του σωματείου βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε συνθήκες έντονης αστυνομοκρατίας. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε στους συναδέλφους σε γραφεία και εταιρείες δημοσκοπήσεων, που στην πλειονότητα τους εργάζονται με τηλεργασια, οι οποίοι κλείσανε τα λάπτοπ, κατέβασαν τηλέφωνα και ακουστικά και έδωσαν με τον τρόπο τους το αγωνιστικό παρόν στην απεργία.

Σήμερα και όλες τις προηγούμενες μέρες, αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έξαρση της πανδημίας, για τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχει στόχο να κρύψει τις ευθύνες αυτές, όταν την ίδια στιγμή φέρνουν τα αντεργατικά εκτρώματα του αιώνα, το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες που η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο γύψο.

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio