Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας||Τώρα και τραπεζοϋπάλληλοι…

“Θα τα κάνετε όλα γιατί συμφέρετε “, αυτό μας λένε κυβέρνηση και εργοδότες. Μας λένε ότι μαζί με όλα τα άλλα που μας έχουν φορτώσει, ταμίες , πωλητές, αποθηκάριοι, πίκερς, καθαριότητα και πολλά άλλα στη βάρδια τώρα και τραπεζοϋπάλληλοι. Θα εκτελούμε λένε υπηρεσίες όπως είναι οι αναλήψεις μετρητών και πληρωμές λογαριασμών των πελατών!! Έτσι θα λύσει η κυβέρνηση το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών ιδιαίτερα στην περιφέρεια, στις απομακρυσμένες περιοχές και στα νησιά.

Δεν φτάνει που εργαζόμαστε κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς , από πόστο σε πόστο και με την πίεση στο 4ωρο, 6ωρο ή και το 8ωρο μας να βγάλουμε δουλειά για δέκα τώρα μας φορτώνουν και άλλο ένα πρόσθετο καθήκον που καμιά σχέση δεν έχει με την δουλειά του εμποροϋπάλληλου.

Δεν είμαστε τραπεζοϋπάλληλοι! Δεν έχουμε την εκπαίδευση των εργαζομένων στις τράπεζες οι οποίοι για να κάνουν αυτή τη δουλειά και μόνο κάνουν σεμινάρια, έχουν την ικανότητα να κάνουν ταυτοπροσωπία, να μπαίνουν στο σύστημα της τράπεζας με όλα τα δεδομένα και να ελέγχουν τα στοιχεία του πελάτη, παίρνουν επίδομα ταμείου κάθε μήνα , έχουν κλαδική σύμβαση που κατοχυρώνει κάποια βασικά τους δικαιώματα. Στην τελική αυτή είναι η δουλειά τους.

Και επειδή από τα έδρανα της Βουλής ο αρμόδιος για θέματα τραπεζών υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών και τα εργασιακά θέματα των τραπεζοϋπαλλήλων ανέφερε «… θα έλεγα ότι στα θέματα των εργαζομένων νομίζω μέχρι αυτήν τη στιγμή ότι δεν έχουμε κάποιο σημαντικό ¨παρατράγουδο¨….” του απαντάμε :”Παρατράγουδο” είναι τα όσα δήλωσε!, που μας λέει ότι ο εμποροϋπάλληλος θα είναι πλέον και τραπεζοϋπάλληλος.

Γνωρίζει ο κ. Ζαββός και η κυβέρνηση του πόσοι από εμάς, ιδιαίτερα στα σουπερ μάρκετ καλούμαστε κάθε μήνα να πληρώνουμε από την τσέπη μας ταμειακά λάθη χωρίς να παίρνουμε επίδομα ταμείου ή αν παίρνουμε δεν ξεπερνάει το 60 ευρώ; Πόσοι από εμάς έχουμε 2 και 3 επιπλήξεις για ταμειακά λάθη και με βάση αυτές απολυόμαστε; Ποιος θα επιβαρύνεται αν γίνει κάποιο λάθος κατά την διαδικασία ανάληψης;

Τα γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν ότι πολλοί τραπεζοϋπάλληλοι θα απολυθούν, θα οδηγηθούν στις εθελούσιες αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει τη νύφη και για άλλη μια φόρα εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να την πληρώσουμε.

Τους προτείνουμε εκεί στην κυβέρνηση να σκεφτούν και το ενδεχόμενο να μας “βαφτίσουν” και γιατρούς, νοσηλευτές για να λύσουν την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας και πλέον οι εμποροϋπάλληλοι να εκτελούν και ιατρικές συνταγές ή να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους ηλικιωμένους και γενικότερα στους πελάτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το τσακισμένο ΕΣΥ και τα ανύπαρκτα κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας!

Δε δεχόμαστε και δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θεατές στην εγκληματική πολιτική τους που συνεχώς τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Αυτοί τη δουλειά τους – υπεράσπιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και εμείς τη δική μας – δυναμώνουμε το συλλογικό μας αγώνα, την αλληλεγγύη μας.
Το Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio