ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ||Για το κρούσμα COVID στο κατάστημα του Σκλαβενίτη, στο Πασαλιμάνι.

Άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού προστίθεται στη μεγάλη λίστα των κρουσμάτων στα σούπερ μάρκετ. Αυτή τη φορά στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στο Πασαλιμάνι με την ανησυχία των εργαζομένων να μεγαλώνει τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Η ανυπαρξία υγειονομικών πρωτόκολλων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ αλλά και η εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης πού βάζει ως μοναδικό μέτρο προστασίας την “ατομική ευθύνη” και την χρήση μάσκας, συνεχίζει να αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους.

Αποδεικνύεται καθημερινά η ανάγκη που υπάρχει σήμερα να γίνουν πράξη τα αιτήματα του σωματείου μας για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ. Τα πλεξιγκλάς σε όλα τα σημεία τα οποία εξυπηρετούν οι εμποροϋπάλληλοι, τα επαναλαμβανόμενα test ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η συχνή απολύμανση όλων των χωρών αλλά και η έγκαιρη και επίσημη ενημέρωση από την εκάστοτε διεύθυνση του σούπερ μάρκετ, όλων των εργαζομένων, είναι επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων, να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοιου στους χώρους εργασίας.

Καλούμε την διεύθυνση του καταστήματος Σκλαβενίτη στο Πασαλιμάνι, να μην κρύβεται πίσω από την ανυπαρξία των μέτρων από την κυβέρνηση και να πάρει όλα τα παραπάνω μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των εργαζομένων που κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και για να μην λείψει τίποτα από το νοικοκυριού του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή που τα σουπερμάρκετ βλέπουν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται, στο διάστημα της πανδημίας, δεν μπορούμε να συζητάμε για τα αυτονόητα αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι για ζωή και δουλειά με δικαιώματα

Δεν βάζουμε στη ζυγαριά την ανθρώπινη ζωή και το δικαίωμα μας στην εργασία. Απαιτούμε εδώ και τώρα 8ωρη πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό για όλους τους εργαζόμενους με μισθολογική αφετηρία την τελευταία κλαδική σύμβαση εργασίας. Να σταματήσουν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας που υπάρχουν και στο συγκεκριμένο κατάστημα και δημιουργούν ζήτημα επιβίωσης για τους συναδέλφους μας.

Παράλληλα, απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η δίωξη του μέλους του σωματείου από την διεύθυνση του καταστήματος Σκλαβενίτης στο Πασαλιμάνι, επειδή ακριβώς απαιτεί να παραμείνουν οι συνάδελφοι του υγιείς και προστατευμένη απέναντι στην πανδημία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio