Συνδικάτο Καθαριστών-Καθαριστριών Αττικής||Για την παρέμβαση στο διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”

Το Συνδικάτο μας πραγματοποίησε παρέμβαση στο διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, για το ζήτημα των συμβασιούχων συναδέλφων στην καθαριότητα που κινδυνεύουν με απόλυση. Στη συνάντηση που έγινε υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου ότι οι συνάδελφοι στην καθαριότητα θα παραμείνουν στη θέση τους και δε θα απολυθούν 3 Ιανουαρίου, όπως αρχικά τους είχε ανακοινωθεί.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και της επιμονής των συναδέλφων, που συσπειρωμένοι και με τη στήριξη του Συνδικάτου τους, έδωσαν τη μάχη για να μην πεταχθεί κανένας στο δρόμο, ιδιαίτερα τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, που οι ανάγκες στην καθαριότητα είναι στο “κόκκινο”.

Η θετική έκβαση του αγώνα μας δεν θα πρέπει να αποκρύψει το κύριο, που είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, για τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, των ελλείψεων προσωπικού, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που εντάσσονται στον σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατόν λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε των αγώνα, οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο μας και απαιτούμε:

• Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα του νοσοκομείου και να επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν τον Σεπτέμβριο

. • Να προσληφθούν τώρα όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ και να στελεχώσουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

• Να αυξήσει το Υπουργείο Υγείας το κονδύλι για το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στο ύψος των αναγκών που υπάρχουν.

• Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων εργαζόμενων και να μονιμοποιηθούν όλοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio