Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων||ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ • Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, κάτω από την πίεση που ασκεί όλο αυτό το διάστημα και την δράση που έχει αναπτύξει μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, από τις καταγγελίες και την κραυγή αγωνίας των αυτοαπασχολούμενων-μικροκαταστηματαρχών, όπως εκφράστηκαν μέσα από τις ανακοινώσεις του Παγκερκυραϊκού Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και με την έμπρακτη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων και για το ζήτημα αυτό, αναγκάστηκε τελικά να υποχωρήσει, να ματαιώσει το αρχικό της σχέδιο για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές και να αποφασίσει τελικά τη ΜΗ λειτουργία τους πέρα από αυτές που προβλέπει σχετικός νόμος.

Αν και πολλές φορές η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κυρία Ανδριώτη προσπάθησε να μας πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο και πως όλα αυτά γίνονται για την “ΕΒΓΑ της γειτονιάς” και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου ντόπιους και ξένους, ακόμα και η ίδια η απόφασή τους (Αριθ. Πρωτ. : 97247/37536) αποκαλύπτει την απάτη τους αλλά και την πραγματική τους στόχευση… Μέσα στην απόφαση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το ζήτημα της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων είναι ρυθμισμένο με νόμο ήδη από το 2014. Αυτό δηλαδή το “νέο” που επιδίωξε να “ρυθμίσει” η Αντιπεριφερειάρχης δεν ήταν η λειτουργία της “ΕΒΓΑ της γειτονιάς” αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων του χώρου του εμπορίου, σε βάρος εργαζομένων και μικροκαταστηματαρχών, μέσω της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων ακόμα περισσότερες Κυριακές!

Η μικρή αυτή νίκη, ως αποτέλεσμα του κοινού αγώνα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων-μικροεμπόρων, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δείχνει πως όταν ο λαός αποφασίσει οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα να αγωνιστεί μπορεί να έχει αποτελέσματα, να αποσπά, έστω και πρόσκαιρα κατακτήσεις! Παράλληλα, δε θα πρέπει να εφησυχάζει κανείς καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επίθεση σε βάρος των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων από μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση. Στόχος τους να φορτώσουν και πάλι τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας, με πρόσχημα αυτήν τη φορά την πανδημία.

10ωρη απλήρωτη δουλειά, απελευθέρωση απλήρωτων υπερωριών, ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, νέα εμπόδια και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καταστολή σε όποιον διεκδικεί μια καλύτερη ζωή για τον ίδιο και τα παιδιά του είναι στο “μενού” των “μεταρρυθμίσεων” κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοσίας και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού! Αλλά και η Περιφέρεια ΙΝ, αν και σε αυτήν τη φάση υποχώρησε, δε σημαίνει ότι παραιτείται από την “προσπάθεια”. Εξάλλου η στάση της και σε αυτό το ζήτημα δείχνει ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι οι περιφερειακές αρχές το παίζουν άοσμες, άχρωμες και ανεξάρτητες…

Οι αγώνες λοιπόν μέσα από την οργάνωση στο Σωματείο μας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας είναι αναγκαία και μπορεί να έχει αποτέλεσμα, παρά τις δύσκολες συνθήκες! Ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο μαζικά οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια, παλεύουμε για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
e-mail: [email protected], Τηλ.: 6978404989

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio