Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας||Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στις ΜΚΟ για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις ΜΚΟ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλει τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, που έχει αφήσει απλήρωτους τους συναδέλφους στο πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ ΙΙ», τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν έχει καταβάλει ακόμα τη μισθοδοσία Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της διοίκησης για το πότε θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες, ενώ βρισκόμαστε ήδη μέσα Γενάρη, με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου, επίσης, να είναι στον αέρα!

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας, οι απαντήσεις δίνονται με τη γνώριμη τακτική όλων των ΜΚΟ, με ασάφεια για τους λόγους της καθυστέρησης και πετώντας το μπαλάκι στον εκάστοτε χρηματοδότη, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την ίδια στιγμή όμως, όλους αυτούς τους μήνες, οι απαιτήσεις της ΜΚΟ και του Υπουργείου είναι αμείωτες και καλούμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και υποστελέχωσης, καθώς το ίδιο το πρόγραμμα είναι «κουτσουρεμένο» και φτιαγμένο στη λογική του λιγότερου κόστους.

Ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας για αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 10ωρη δουλειά, την παραπέρα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το «πάγωμα» του κατώτερου μισθού στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα κ.ά.

Ευθύνες βαραίνουν τόσο τη ΜΚΟ όσο και το Υπουργείο που αφήνουν εμάς απλήρωτους και τους πρόσφυγες χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και μέριμνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα του καπιταλιστικού συστήματος που αντιμετωπίζει τα εργασιακά δικαιώματα, την Υγεία και την Πρόνοια ως κόστος.

Διεκδικούμε:

– Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων
– Σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
– Πληρωμή των υπερωριών και όχι να «ισοφαρίζονται» με ρεπό
– Μέτρα για να υποχρεώνονται οι εργοδότες να πληρώνουν κανονικά και στην ώρα τους τους μισθούς των εργαζομένων και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης δουλειάς.
– Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
– Να μην περικοπεί το Δώρο Χριστουγέννων, να δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.
– Να μη νομοθετηθεί το αίσχος του 10ωρου εργάσιμου χρόνου

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio