ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ||ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνάδελφισες, -οι, την Τετάρτη 10/2 η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ακόμα ένα άθλιο νομοσχέδιο, αυτή τη φορά προωθώντας μία σειρά από αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά την μαφιόζικη τακτική της, κατέθεσε το σχέδιο νόμου λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις 29/1, την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά από πέρυσι τον Μάρτη. Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, βρήκαν απάντηση στα τεράστια συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη την χώρα, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως αυτό το νομοσχέδιο δεν γίνεται αποδεκτό

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που θα κοστίσει «μόνο» 30 εκατομμύρια ευρώ και όπως λέει και η ίδια υπήρχε στα Πανεπιστήμια και το 1972(!!!). Όλα αυτά βέβαια τα κάνει, την ίδια ώρα που οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν μία σειρά αιτήματα για να ανοίξουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών, των φοιτητών, συνολικά του λαού. Αντίστοιχα, στο νομό μας, η καθημερινή αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, όπως και στον αριθμό των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που κλείνουν, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και των φορέων τους ότι τα σχολεία άνοιξαν (όπου άνοιξαν) όπως ακριβώς έκλεισαν, παραμένοντας αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία.

Όμως η Κυβέρνηση «των αρίστων» συνεχίζει την αγαπημένη της συνήθεια με το να «σφυρίζει» αδιάφορα και να μην παίρνει κανένα μέτρο για όλα αυτά.
Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές!

Οι απαγορεύσεις, η ένταση της καταστολής αλλά και ο σχηματισμός δικογραφίας για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους για να βάλουν στο χέρι όσους διεκδικούν. Για αυτό η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις η μια μετά την άλλη ενισχύουν την καταστολή σε βάρος όσων κινητοποιούνται και διεκδικούν, εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών, μαθητών και χτυπάνε τα δικαιώματα μας. Θέλουν να υπάρχει νεκρική σιγή, να μην κουνιέται φύλλο, να μην υπάρχει οργανωμένος αγώνας του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, του λαού συνολικότερα.

Η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές των παιδιών μας εδώ και ένα χρόνο τολμά να απειλεί και με διαγραφή. Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών και όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3!!! Επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Αυτό που έχουνε σήμερα πραγματική ανάγκη όμως τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές!
Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν, το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και την καλούμε να αποσύρει το νομοσχέδιό της.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς, τους εργαζόμενους του νομού μας να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας!

Εκφράζουμε τη στήριξη μας στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα καθώς και τις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων στο Ναύπλιο και απαιτούμε μαζί τους

• Την απόσυρση του νομοσχεδίου.
• Επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο.
• Όχι σε αστυνομία και διαγραφές .
• Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας των φοιτητών. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
• Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
• Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
• Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio