ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ||Στη δουλειά και με δυο μέτρα χιόνι; Ε, όχι!

Για άλλη μια χρονιά καλούμαστε να πάμε στη δουλειά με κάθε κόστος, την στιγμή που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ήδη ανακοινώσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Η εμπειρία από προηγούμενες χρονιές, όπου πολλοί εργοδότες δεν έλαβαν υπόψιν το γεγονός ότι υπήρχαν ανυπέρβλητα εμπόδια, λόγω καιρικών συνθηκών, για την πρόσβασή μας στη δουλειά και απαίτησαν την παρουσία μας, δείχνει τι θα γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις και φέτος. Μάλιστα, σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν… ταξί(!!!) για να φτάσουν στις αποθήκες της, ενώ σε πολλά καταστήματα, οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να φτάσουν με τα πόδια στο χώρο δουλεία τους!

Προφανώς, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από εκείνους που την υγεία μας την βάζουν στη ζυγαριά του κέρδους, που μας αφήνουν ουσιαστικά απροστάτευτους μέσα στην πανδημία, που αποκρύπτουν κρούσματα κορονοϊού, αλλά και εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Να μην το δεχτούμε! Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης καλεί κάθε συνάδελφο που αδυνατεί να μεταβεί στην εργασία του, αλλά δέχεται πιέσεις, είτε καλείται να δουλέψει σε εξωτερικούς χώρους (πχ παραλαβές προϊόντων) χωρίς μέτρα προστασίας από το ψύχος, να έρθει σε επαφή με το σωματείο. Κανένας μόνος του απέναντι στις πιέσεις της εργοδοσίας!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio