ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ|| Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών!

Οι ναυτικοί έχουν δίκιο!

Ο αγώνας τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων!

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των ναυτεργατών. Το νησί μας μετράει χιλιάδες ναυτεργάτες, που έχουν δώσει το ιδρώτα και το αίμα τους μακριά από τις οικογένειές τους για μήνες (και χρόνια οι παλιότεροι). Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον καημό της ναυτικής οικογένειας μιας και δεν υπάρχει Χιώτης χωρίς ναυτικό στον περίγυρο του. Γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο της πανδημίας με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ναυτικών στην στεριά και στη θάλασσα. Γνωρίζουμε την κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι ναυτικοί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, διάλεξε την περίοδο της πανδημίας να τσακίσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών, ενώ παράλληλα μπουκώνει με ακόμα περισσότερο χρήμα τους εφοπλιστές, που ως γνωστών δεν υποχρεούνται να πληρώσουν φορολογία.

Με τον νόμο 4714, θέλει να βάλει ταφόπλακα στην κλαδική ΣΣΕ ποντοπόρων, απαλλάσσει τους εφοπλιστές από ασφαλιστικές εισφορές, επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στις οργανικές συνθέσεις, σηματοδοτώντας νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην Υγεία – Πρόνοια στον κλάδο των ναυτεργατών. Επιτρέπει την εφαρμογή των ΣΣΕ με μισθολόγια πείνας που υπογράφει η εργοδοτική «Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων Μεταφορών» (ITF), αυξάνοντας την ένταση της εκμετάλλευσης, ενώ δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» και των επαγγελματικών ασθενειών.

Στον ίδιο νόμο ορίζεται ακόμα ότι συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα δεν θα έχει πλέον ούτε ο πλοίαρχος, ενώ περιλαμβάνεται και ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση στα ναυτεργατικά σωματεία.

Όσο για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, ότι η απεργία των ναυτεργατών καθυστερεί την μεταφορά τον εμβολίων μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Είμαστε μαζί τους!

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου και κάθε Σωματείο στο ιδιωτικό τομέα να δείξουν τη συμπαράστασή τους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio